Hírek

Határon túlra is kiterjesztjük a Családbarát Médiáért-díjat

A Média a Családért Alapítvány 2016-ban a határon túlra is kiterjesztette tevékenységét. Négy tagú zsűri hónapról hónapra küldi térségéből a családról megjelent írásokat.

Egy workshop keretében június 8-án és 9-én határon túli újságíróknak, szerkesztőknek, műsorkészítőknek bemutatjuk magazinunkat, munkáink kapcsán szerzett tapasztalatainkat, beszélgetünk a díjról és annak külhoni kiterjesztéséről.

Tovább

Májusi Képmás-estünk vendége Szabó T. Anna

Szabó T. Anna sokat és boldogan ír gyerekeknek, a saját két fiának, és persze a felolvasásokon megismert óvodásoknak és iskolásoknak. Tíz felnőtt-könyve mellett tíz gyerekkönyv és tíz színdarab fűződik a nevéhez, de számos antológiában is részt vett szerzőként.

Tovább

Vándor Éva kapta a 2015-ös Családbarát Médiáért-díjat

A szakmai zsűri díját Vándor Éva kapta a vs.hu-n megjelent, A férfiak agyát tényleg átprogramozza az apaság című cikkéért. Ebben a szerző azt mutatta be, hogy egy baba születése nem csak az anya életét és szervezetét rendezi át, hanem az apáét is. Mert ugyan erről kevesebb szó esik, de az újdonsült családtag érkezése rajtuk is jól látható nyomot hagy.

Az est folyamán bejelentették a Kedves Nagyi! pályázat nyerteseinek nevét is, és átadták a nyerteseknek járó díjakat.

Tovább

Élő Anitáé a Családbarát Médiáért-díj 2014

Lévai Anikó arról beszélt, hogy a nemzet ereje a családokban van, de oda kell figyelni azokra is, akiknek valamiért nem sikerül a családalapítás vagy a gyermekvállalás, és segíteni kell őket abban, hogy céljaikat elérhessék.
A Családbarát Médiáért-díj 2014-et Élő Anita kapta a Heti Válaszban megjelent Gyerekesek kíméljenek? című írásáért.

Tovább

Gyerekek és a Facebook

"A kutatást végző szakértő arra hívja fel a figyelmet, hogy a legjobb, ha a kisgyermeket nem hagyjuk egyedül internetezés közben, hanem a közösségi térben, a nappaliban helyezzük el a számítógépet, amit használhat. Így könnyen észrevehető, ha valami felzaklatja."

Tovább

Adó 1%

A média befolyásolja világunkat, mi befolyásolhatjuk a médiát.
Ön milyen médiát szeretne?
Kérjük, támogassa adója 1%-ával a család- és gyerekbarát közgondolkodást, segítse a Média a Családért Alapítvány és a Képmás családmagazin munkáját!

Tovább