A Nemzedékekért-díjról

A családbarát Médiáért-díjat 10 éve fenntartó Média a Családért Alapítvány 2016 októberében meghirdette a Média a Nemzedékekért-díjat. Hasonlóan a Családbarát médiáért-díjhoz, ez az elismerés is a média közvéleményformáló szerepére szeretné felhívni a figyelmet és annak témájává tenni a társadalom számára fontos ügyeket. Azzal ellentétben azonban azt szeretné hangsúlyozni, hogy a generációk közötti együttműködés nemcsak a családon belül fontos, noha az arra való képességet döntően a családban sajátítjuk el. A Média a Nemzedékekért-díj 2016-os témája az Idősebb generáció pótolhatatlan szerepe  a kisközösségeken, a munka világában, a családban.

A zsűri elé 12 db médiamegjelenés kerül majd, melyekből januárban választják ki a Média a Nemzedékekért-díj győztesét, az ebben az időszakban megjelent illetve elhangzott országos terjesztésű print és online írásokból, rádiós és televíziós műsorokból. Január első három hetében közönségszavazást is indítunk honlapunkon. A díjat az EMMI támogatja, összege 250 000 Ft, melyet a cikk illetve műsor írója, szerkesztője nyer el, és január 19-ére szervezett ünnepélyes, műsoros díjátadó esten adunk át a Családbarát Médiáért-díjjal együtt.

A szavazókra is gondoltunk: azok között, akik véleményükkel segítik munkánkat, a szavazás után páros operabérletet sorsolunk ki. Minden szavazó megkapja a márciusi Képmás digitális változatát.