Díjazottak

 • NOE különdíjas
  Kuslits Szonja
  Aligha lehetne Ürge-Vorsatz Diánánál jobb példát találni arra, hogy a család és a karrier nem zárja ki egymást. A hétgyerekes klímakutatóval Kuslits Szonja készített interjút, hogy bemutassa, márpedig sok gyerek mellett is lehet komoly karriere, szakmai sikere egy anyukának. Az mno.hu-n megjelent írása a Családbarát Médiáért-díj januári jelöltje lett.
  anemptytextlline
  A Nobel-díjas IPCC hétgyermekes, magyar klímakutatója
  mno.hu, 2014. október 24.
  Tovább a forrásra
 • A szakmai zsűri díja
  Vándor Éva
  Egy baba születése nem csak az anya életét és szervezetét rendezi át, hanem az apáét is. Mert ugyan erről kevesebb szó esik, de az újdonsült családtag érkezése rajtuk is jól látható nyomot hagy. Erről szól Vándor Éva cikke, amely a vs.hu internetes portálon jelent meg, és amely a Családbarát Médiáért-díj áprilisi jelöltje lett.
  anemptytextlline
  A férfiak agyát tényleg átprogramozza az apaság
  vs.hu, 2015. február 5. 14:01
  Tovább a forrásra
 • Veress Ágnes
  Közönségdíj
  Veress Ágnes
  A Családbarát Médiáért-díj júliusi jelöltje, a Kossuth Rádió Vendég a háznál című műsorának szerkesztője Veress Ágnes lett, a 2015.05.12-i adás alapján. Az adás címe: Láthatatlan munka – „nem dolgozó” anyák, a témája pedig a családi munkamegosztás.
  anemptytextlline
  Láthatatlan munka – „nem dolgozó” anyák/
  2015.05.12. Kossuth Rádió, 2015. május 12. 11:30
  Tovább a forrásra
 • Dr. Polgár Patrícia
  EMMI különdíj
  Dr. Polgár Patrícia
  Dr. Polgár Patrícia PhD pszichiáter, pszichoterapeuta, a pszichiátriai rehabilitáció szakorvosa. Egyetemi adjunktusként sokáig pszichoterápiás osztályon dolgozott, jelenleg gyerekével van gyesen. Az írás mindig is hobbija és másodállása volt: már gimnazistaként fordított és cikkeket írt, jelenleg a Díványnak állandó külső munkatársa. A Poronty és a Kölyök rovatba ír, mellette egy demenciával foglalkozó portálnak is szerzője. Cikkei az Élet és Tudományban, illetve orvosoknak szóló lapokban is megjelennek.
  anemptytextlline
  Pár dolgot Ön is tehet, hogy ne fogyjon a magyar!
  Nap mint nap hallani, hogy hazánkban kevés gyerek születik, de arról nem sok szó esik, hogy az anyagiakon túl mivel lehetne segíteni, hogy a kisgyerekes anyukák könnyebb helyzetbe kerüljenek. divany.hu
  Tovább a forrásra
 • Kempf Zita
  Családbarát Médiáért-díj, szakmai elismerés
  Kempf Zita
  Kempf Zita az NL Café szerkesztő-újságírója, negyedik éve dolgozik az online magazinnak. Főként társdalmi ügyekkel, egyéni sorsokkal, emberi jogok témáival foglalkozik.
  anemptytextlline
  „Sosem fértünk bele az űrlapok rubrikáiba” – Négy testvére nevelését vállalta fel a gimnazista lány
  Egy férfi és egy nő összeházasodik, majd gyerekük születik: ezt hívják családnak – szólhatna egy mesekönyv egyik sora. Ám nem minden család születik úgy, mint a mesékben. Linda tizenhét éves volt, mikor meghalt az édesanyja, ő pedig magára vállalta négy testvére felnevelését – kisöccse még csak kétéves volt akkor. Ma már nagyok: a legkisebb tizenöt, a legidősebb huszonhét éves. Lindának, párjának, Máténak, és a fiú családjának köszönhetően mindannyian követhették az álmaikat, azóta pedig újabb „tesó” született. Hogy vajon ők így együtt akkor most család vagy sem? nlcafe.hu
  Tovább a forrásra
 • Kun Gabi
  NOE különdíj
  Kun Gabi
  Kun Gabi gyerekkora óta minden lehetőséget megragadott az írásra. Végzettsége szerint tanár és szociális munkás, pályája a két szülés után váltott irányt: rájött, hogy könyvekkel szeretne foglalkozni. Először a Gondolat Kiadónál lett szerkesztő, de dolgozott egy ezoterikus kiadónál is. Utána ismét nagyot ugrott, harmadmagával alapította a Rukkolát, a könyvcserélő oldal szövegeit is ő jegyzi. Ma már több médiumnak ír, az NLCafénál harmadik évét tölti.
  anemptytextlline
  Három gyerekkel igazából könnyebb az élet, mint eggyel
  A cím mindent elmond mindent a témáról. Mert elsőre hihetetlen, de ez valóban így van. nlcafe.hu
  Tovább a forrásra
 • Petrás Lilla
  Közönségdíj
  Petrás Lilla
  Petrás Lilla jogászként végzett, ezen belül családjoggal és szociológiával foglalkozott behatóbban. Szabadúszó újságíróként már az egyetem mellett is dolgozott családmagazinoknak, ma pedig a She.hu vezető szerkesztője.
  anemptytextlline
  Háziasszonyként töltött évem megaláztatásai
  Senki nem furcsállja, ha valaki babával van otthon, de ha egy nő nagyobb gyerekkel marad a tűzhely mellett, már számíthat erre – ha pedig látszólag ok nélkül nem dolgozik, sütheti is le a szemét. she.hu
  Tovább a forrásra
 • Közönségdíj
  Stenszky Cecília
  anemptytextlline
  Óda a nagyiról
  drot.eu
  Tovább a forrásra
 • Média a Nemzedékekért-díj, az EMMI szakmai elismerése
  Keresztes Ilona
  anemptytextlline
  Vendég a háznál – Nagyszülő kerestetik
  Kossuth Rádió
  Tovább a forrásra
 • Külhoni Családbarát Médiáért-díj
  Balázs Katalin
  anemptytextlline
  Ahol hat szempár a fényforrás
  Gyergyói Hírlap
  Tovább a forrásra
 • Családbarát Médiáért-díj, szakmai elismerés
  Élő Anita
  anemptytextlline
  Gyerekesek kíméljenek
  Heti Válasz, valasz.hu
  Tovább a forrásra