Családbarát Médiáért-díj jelöltek

Összes
Április
2015
2016
Augusztus
December
Február
Január
Július
Június
Május
Március
November
Október
Szeptember
Díjazott
 • NOE különdíjas
  Kuslits Szonja
  Aligha lehetne Ürge-Vorsatz Diánánál jobb példát találni arra, hogy a család és a karrier nem zárja ki egymást. A hétgyerekes klímakutatóval Kuslits Szonja készített interjút, hogy bemutassa, márpedig sok gyerek mellett is lehet komoly karriere, szakmai sikere egy anyukának. Az mno.hu-n megjelent írása a Családbarát Médiáért-díj januári jelöltje lett.
  anemptytextlline
  A Nobel-díjas IPCC hétgyermekes, magyar klímakutatója
  mno.hu, 2014. október 24.
  Tovább a forrásra
 • Cziglán Karolina
  Cziglán Karolina
  Ahhoz, hogy az anya és az apa jó szülőnek tarthassa magát, nélkülözhetetlen a társ pozitív visszajelzése. Többek közt ennek fontosságára hívja fel a figyelmet a divany.hu-n megjelent cikkében Cziglán Karolina, akinek munkája a Családbarát Médiáért-díj februári jelöltje lett.
  anemptytextlline
  A szülő legnagyobb támasza a másik szülő
  divany.hu, 2014. december 16.
  Tovább a forrásra
 • Lengyel Csilla
  Lengyel Csilla
  Nehéz egy nőnek az élet minden területén helytállnia, erre már cikke címében is utal Lengyel Csilla: „Laptop, fakanál, tűsarok." A Figyelőben megjelent írása a női szerepek összeegyeztetésének mikéntjéhez nyújt segítséget, a lehetetlennek tűnő küldetés kiviteklezhetőségét pedig konkrét példák bemutatásával bizonyítja.
  anemptytextlline
  Laptop, fakanál, tűsarok
  Figyelő, 2015. január 29. 16:33
  Tovább a forrásra
 • A szakmai zsűri díja
  Vándor Éva
  Egy baba születése nem csak az anya életét és szervezetét rendezi át, hanem az apáét is. Mert ugyan erről kevesebb szó esik, de az újdonsült családtag érkezése rajtuk is jól látható nyomot hagy. Erről szól Vándor Éva cikke, amely a vs.hu internetes portálon jelent meg, és amely a Családbarát Médiáért-díj áprilisi jelöltje lett.
  anemptytextlline
  A férfiak agyát tényleg átprogramozza az apaság
  vs.hu, 2015. február 5. 14:01
  Tovább a forrásra
 • Nagy Áron
  Nagy Áron
  Egyre gyakrabban hallani, hogy az anyaság kész ráfizetés, ráadásul megfosztja a nőket a karrierépítés lehetőségétől. Pedig nem szerencsés a családot ilyen kontextusba helyezni, a gyerekvállalást rabszolgasághoz hasonlítani. Az anyaság bére címmel írt erről véleménycikket Nagy Áron, akinek Magyar Nemzetben megjelent munkája a Családbarát Médiáért-díj májusi jelöltje lett.
  anemptytextlline
  Az anyaság bére
  Magyar Nemzet, 2015. március 27. 19:30
  Tovább a forrásra
 • H-Biró László
  H. Bíró László
  Ideális esetben a nagymama bármikor segíthet az unokák körüli teendőkben, ám ehhez az kell, hogy a közelben éljen: ennek megvalósításában segédkezett a FalForgatók csapata. Feladatuk az volt, hogy egy pici lakásból olyan tágas kuckót varázsoljanak, amelybe a vidékről Budapestre költöző nagyszülő igazán otthon érezheti magát. A TV2 FalForgatók című műsorát készítő HBL produkció vezetője  H. Bíró László.  A Családbarát Médiáért-díj 2015 júniusi jelöltje, a 2015.05.03-án adásba került műsoruk lett.
  anemptytextlline
  FalForgatók
  2015.05.03. TV2, 2015. május 3. 13:23
  Tovább a forrásra
 • Veress Ágnes
  Közönségdíj
  Veress Ágnes
  A Családbarát Médiáért-díj júliusi jelöltje, a Kossuth Rádió Vendég a háznál című műsorának szerkesztője Veress Ágnes lett, a 2015.05.12-i adás alapján. Az adás címe: Láthatatlan munka – „nem dolgozó” anyák, a témája pedig a családi munkamegosztás.
  anemptytextlline
  Láthatatlan munka – „nem dolgozó” anyák/
  2015.05.12. Kossuth Rádió, 2015. május 12. 11:30
  Tovább a forrásra
 • Balla Eszter
  Balla Eszter
  Balla Eszter alapítása óta a Heti Válasz amerikai tudósítója. A jelölést, a valasz.hu-n megjelent írása alapján kapta, amely „A nemzedék, amit tönkretesz a magány, az online játék és a pornó" címet viseli, amelyet Philip Zimbardo pszichológus új könyve kapcsán írt.
  anemptytextlline
  A nemzedék, amit tönkretesz a magány, az online játék és a pornó
  valasz.hu, Heti Válasz, 2015. június 15. 14:46
  Tovább a forrásra
 • Rácz Johanna
  Rácz Johanna
  Rácz Johanna 15 éve újságíró, a hvg.hu-n és a  HVG Nő című különszámában megjelent Szép lehetsz... és okos is című írása alapján lett a szeptemberi jelölt.
  anemptytextlline
  Szép lehetsz… és okos is
  hvg.hu, HVG Nő különszáma, 2015. július 27. 18:25
  Tovább a forrásra
 • Rácz I. Péter
  Rácz I. Péter
  Rácz I. Péter 2010 óta a Vasárnapi Hírek munkatársa, a lap kultúra-kritika rovatát vezeti. Szakterülete az irodalomkritika, mellette könyvszerkesztőként is tevékenykedik. 2003-2008 között Szlovéniában a Maribori Egyetem magyar nyelvű lektora volt. „Ágynak dőlt szűlő" című cikke alapján lett az októberi jelölt.
  anemptytextlline
  Ágynak dőlt szülő
  Vasárnapi Hírek, 2015. augusztus 8. 09:51
  Tovább a forrásra
 • Hercsel Adél
  Hercsel Adél
  Az anyátlan nemzedék című kötet két szerzőjével készített interjút Hercsel Adél, amelyben a könyv kapcsán feszegette a női és férfi szerepeket érintő fontos kérdéseket. A cikk a hvg.hu-n jelent meg, "A nők ma leginkább egymásnak akarnak megfelelni" címmel.
  anemptytextlline
  "A nők ma leginkább egymásnak akarnak megfelelni"
  hvg.hu, 2015. október 6. 20:30
  Tovább a forrásra
 • Varga Edit
  Varga Edit
  Aktívan időskorban. Magyar Katolikus Rádió, Életre-való műsor, 2015.10.27-i adás/ Aktívan időskorban
  anemptytextlline
  "Aktívan időskorban"
  Magyar Katolikus Rádió,  Életre-való műsor, 2015.10.27-i adás/ Aktívan időskorban
  Tovább a forrásra
 • Neuberger Eszter
  Neuberger Eszter
  Neuberger Eszter a HVG-nél kezdte pályáját, először gyakornokként, majd a lap munkatársaként írta cikkeit; az Abcúgnál tavaly február óta dolgozik, főleg riportokat készít.
  anemptytextlline
  Szeressétek az Icát, mert jó cigány!
  Sokszor még a többségi társadalomban is komoly vitát kavar, ha egy nő az anyaszerep mellett karrierre is vágyik, a hagyományos cigány családból származó diplomás roma nők esetében pedig fokozottan így van ez. Náluk végképp kérdéses, hogy ilyen tervek mellett hogyan tudnak megfelelni annak a női szerepnek, amit közösségük elvár tőlük. abcug.hu
  Tovább a forrásra
 • Bordohányi Alexandra
  Bordohányi Alexandra a Budapesti Kommunikációs Főiskolán végzett kommunikáció szakon, nyomtatott és online sajtó szakirányon. A Metropolnál utolsó évében kezdett gyakornokként dolgozni, később külsős munkatárs lett, tavaly nyár óta pedig már a lap újságíró-riportereként dolgozik.
  anemptytextlline
  Ha egy cég családbarát, az versenyelőny is
  A családbarát munkahely nemcsak az anyukáknak és az apukáknak kedvez, hanem végső soron a cégeknek is. Nem véletlen tehát, hogy a munkaadók hazánkban is egyre inkább erre törekednek. Ennek mikéntjét járta körbe Bordohányi Alexandra, akinek Metropolban megjelent cikke a Családbarát Médiáért-díj februári jelöltje lett. Metropol
  Tovább a forrásra
 • Dr. Polgár Patrícia
  EMMI különdíj
  Dr. Polgár Patrícia
  Dr. Polgár Patrícia PhD pszichiáter, pszichoterapeuta, a pszichiátriai rehabilitáció szakorvosa. Egyetemi adjunktusként sokáig pszichoterápiás osztályon dolgozott, jelenleg gyerekével van gyesen. Az írás mindig is hobbija és másodállása volt: már gimnazistaként fordított és cikkeket írt, jelenleg a Díványnak állandó külső munkatársa. A Poronty és a Kölyök rovatba ír, mellette egy demenciával foglalkozó portálnak is szerzője. Cikkei az Élet és Tudományban, illetve orvosoknak szóló lapokban is megjelennek.
  anemptytextlline
  Pár dolgot Ön is tehet, hogy ne fogyjon a magyar!
  Nap mint nap hallani, hogy hazánkban kevés gyerek születik, de arról nem sok szó esik, hogy az anyagiakon túl mivel lehetne segíteni, hogy a kisgyerekes anyukák könnyebb helyzetbe kerüljenek. divany.hu
  Tovább a forrásra
 • Fodor Bianka
  Fodor Bianka
  Fodor Bianka gyakornokként már kommunikáció és média szakos egyetemistaként is írt lapoknak, utána került az RTL Klubhoz. A Fókusznak két éve dolgozik, először ott is gyakornok volt, ma már riporterként tevékenykedik. Biankát mindig is az emberközpontúbb témák érdekelték, azok, amelyek gyerekekről, emberi sorsokról szólnak. Jellemzően mindig ilyen történeketeket dolgoz fel.
  anemptytextlline
  Tökéletes boldogság Down-szindrómás gyerekkel
  Ha kiderül, hogy a várva várt gyermek Down-szindrómás, sok család kétségbe esik, nem vállalja az ezzel járó terhet, és inkább elveteti a babát. Timi és Ádám az érem másik oldalát mutatja meg: ők mindenképpen ilyen kicsit akartak örökbe fogadni, ezt a döntést pedig egy percre sem bánták meg – ma már két érintettet is nevelnek. RTL Klub, Fókusz
  Tovább a forrásra
 • Velkei Tamás
  Velkei Tamás
  Velkei Tamás 2007 óta dolgozik a Magyar Nemzetnél, előtte szabadúszó újságíróként dolgozott heti-, havi-, negyedéves lapnak, rádiónak és internetes portálnak is, de könyvek szerkesztésében is részt vett.
  anemptytextlline
  Minek várni, ha házasodni is lehet?
  Minek várni, ha házasodni is lehet – ezzel a címmel írt cikket Velkei Tamás. Magyar Nemzetben megjelent írásában a Kaposváron rendezett Szerelmes kalandtúrát mutatta be, amelynek résztvevői játékosan bizonyíthatták hitüket a házasságban, érzéseiket a szerelmük iránt, így a kalandtúra végén „hétpróbás” párokká válhattak. Magyar Nemzet/mno.hu
  Tovább a forrásra
 • Kempf Zita
  Kempf Zita
  Kempf Zita az NL Café szerkesztő-újságírója, negyedik éve dolgozik az online magazinnak. Főként társadalmi ügyekkel, egyéni sorsokkal, emberi jogok témáival foglalkozik.
  anemptytextlline
  "A lányom az egyetlen, ami miatt sajnálom a vakságot. Őt nagyon megnézném!"
  Ha azt halljuk, valaki egyedül nevel egy kétéves gyereket, azt mondjuk, nem lehet könnyű. Ha az illető férfi, elismerően csettintünk. Ha mindezt vakon teszi, akkor… ööö… mi van?! – így kezdi cikkét Kempf Zita. Aztán jön a folytatás: az NLCafén megjelent írásból kiderül, Viktor bizony mintaanyákat lepipáló módon neveli Kittit, ketten minden akadályt leküzdenek, kapcsolatuk boldog és kiegyensúlyozott. nlcafe.hu
  Tovább a forrásra
 • Kempf Zita
  Családbarát Médiáért-díj, szakmai elismerés
  Kempf Zita
  Kempf Zita az NL Café szerkesztő-újságírója, negyedik éve dolgozik az online magazinnak. Főként társdalmi ügyekkel, egyéni sorsokkal, emberi jogok témáival foglalkozik.
  anemptytextlline
  „Sosem fértünk bele az űrlapok rubrikáiba” – Négy testvére nevelését vállalta fel a gimnazista lány
  Egy férfi és egy nő összeházasodik, majd gyerekük születik: ezt hívják családnak – szólhatna egy mesekönyv egyik sora. Ám nem minden család születik úgy, mint a mesékben. Linda tizenhét éves volt, mikor meghalt az édesanyja, ő pedig magára vállalta négy testvére felnevelését – kisöccse még csak kétéves volt akkor. Ma már nagyok: a legkisebb tizenöt, a legidősebb huszonhét éves. Lindának, párjának, Máténak, és a fiú családjának köszönhetően mindannyian követhették az álmaikat, azóta pedig újabb „tesó” született. Hogy vajon ők így együtt akkor most család vagy sem? nlcafe.hu
  Tovább a forrásra
 • Haszon Zsófia
  Haszon Zsófia 2010-től Pécsett dolgozott híradószerkesztőként, onnan került át az online és a nyomtatott sajtó területére. Idén januárban költözött fel Budapestre, azóta a 24.hu-nak ír.
  anemptytextlline
  Apa nem csak arra van, hogy talicskán hazatolja a pénzt
  Haszon Zsófia ezt a találó címet adta cikkének, amelyet az ihletett, hogy a konzervatív családmodellben az apa szerepe gyakran kimerül abban, hogy a család anyagi hátterét megteremtse. Pedig mindenkinek jót tenne, ha ez változna. 24.hu
  Tovább a forrásra
 • Szertics Péter
  Szertics Péter
  Szertics Péter pszichológus alkalomszerűen ír témájába vágó cikkeket. Pszichológusként főképp életviteli tanácsadással foglalkozik, vezetők kompetenciamérésével pedig segíti egy HR-tanácsadó cég munkáját. Emellett egy gimnáziumban pszichológiát tanít, de vezet tréningeket is. Korábban egy gyerekpszichiátrián foglalkozott serdülőkkel, nekik tartott önismereti kurzusokat.
  anemptytextlline
  "Veszekedjetek már egy kicsit"
  A családon belüli konfliktusok önmagukban semmi rosszat nem jelentenek, baj csak akkor lehet, ha nem jól kezelik azokat. Illetve súlyos gond az is, ha a felek nem vitáznak, hanem játszmáznak egymással. Mindennapi Pszichológia
  Tovább a forrásra
 • Kun Gabi
  NOE különdíj
  Kun Gabi
  Kun Gabi gyerekkora óta minden lehetőséget megragadott az írásra. Végzettsége szerint tanár és szociális munkás, pályája a két szülés után váltott irányt: rájött, hogy könyvekkel szeretne foglalkozni. Először a Gondolat Kiadónál lett szerkesztő, de dolgozott egy ezoterikus kiadónál is. Utána ismét nagyot ugrott, harmadmagával alapította a Rukkolát, a könyvcserélő oldal szövegeit is ő jegyzi. Ma már több médiumnak ír, az NLCafénál harmadik évét tölti.
  anemptytextlline
  Három gyerekkel igazából könnyebb az élet, mint eggyel
  A cím mindent elmond mindent a témáról. Mert elsőre hihetetlen, de ez valóban így van. nlcafe.hu
  Tovább a forrásra
 • Szalma Erika
  Szalma Erika
  Szalma Erika az NLCafé munkatársa, de dolgozik a Kismamának és a Central Média egyéb lapjainak is.  Főleg női, családi, gyerekneveléssel kapcsolatos és lelki témákkal foglalkozik. Mindig is szeretett írni, újságíróként pedig akkor kezdett el dolgozni, amikor második gyerekével otthon volt.
  anemptytextlline
  Így él egy kerekesszékes kismama, egy panelház kilencedik emeletén
  Kerekesszékes nőként gyereket vállalni hatalmas kihívás, de nem lehetetlen: Kriszta és párja a bizonyíték arra, hogy mindent meg lehet oldani, nem szabad megijedni. Náluk szinte biztos volt, hogy babájuk dongalábbal és nem természetes úton fog világra jönni, mégsem történt így, és ez maga a csoda. nlcafae.hu
  Tovább a forrásra
 • Petrás Lilla
  Közönségdíj
  Petrás Lilla
  Petrás Lilla jogászként végzett, ezen belül családjoggal és szociológiával foglalkozott behatóbban. Szabadúszó újságíróként már az egyetem mellett is dolgozott családmagazinoknak, ma pedig a She.hu vezető szerkesztője.
  anemptytextlline
  Háziasszonyként töltött évem megaláztatásai
  Senki nem furcsállja, ha valaki babával van otthon, de ha egy nő nagyobb gyerekkel marad a tűzhely mellett, már számíthat erre – ha pedig látszólag ok nélkül nem dolgozik, sütheti is le a szemét. she.hu
  Tovább a forrásra
 • Családbarát Médiáért-díj, szakmai elismerés
  Élő Anita
  anemptytextlline
  Gyerekesek kíméljenek
  Heti Válasz, valasz.hu
  Tovább a forrásra