A Nemzedékekért-díjról

A családbarát Médiáért-díjat 10 éve fenntartó Média a Családért Alapítvány 2016 októberében meghirdette a Média a Nemzedékekért-díjat. Hasonlóan a Média a Családért-díjhoz, ez az elismerés is a média közvéleményformáló szerepére szeretné felhívni a figyelmet és annak témájává tenni a társadalom számára fontos ügyeket. Azzal ellentétben azonban azt szeretné hangsúlyozni, hogy a generációk közötti együttműködés nemcsak a családon belül fontos, noha az arra való képességet döntően a családban sajátítjuk el. A Média a Nemzedékekért-díj 2016-os és 2017-es témája az Idősebb generáció pótolhatatlan szerepe  a kisközösségeken, a munka világában, a családban.

 

A zsűri elé 12 db médiamegjelenés kerül majd, melyekből januárban választják ki a Média a Nemzedékekért-díj győztesét, az ebben az időszakban megjelent illetve elhangzott országos terjesztésű print és online írásokból, rádiós és televíziós műsorokból.

 

Január első három hetében közönségszavazást is indítunk honlapunkon. A díjat az EMMI támogatja, összege 250 000 Ft, melyet a cikk illetve műsor írója, szerkesztője nyer el, és január 18-ára szervezett ünnepélyes, műsoros díjátadó esten adunk át a Média a Családért-díjjal együtt.