A 24.hu és a liget.ro újságírói a májusi győztesek


Sokan óva intették őket attól, hogy fogyatékosságukkal megpróbáljanak felnevelni egy gyereket, a súlyosan látássérült Szilvia és Zsolt mégsem hezitált, amikor kiderült: szülők lehetnek. Kisfiuk, Félix immár négy és fél éves, döntésüket pedig egy percre sem bánták meg. Cseri Péter riportjában azt mutatta be, hogyan telnek a mindennapjaik, mennyiben élnek másképp, mint egy átlagos család. A 24.hu cikke a Média a Családért-díj májusi jelöltje lett.

 

Cseri Péter a 24.hu szerkesztője, végzettsége szerint magyar-történelem szakos tanár. Tíz évig egy fővárosi gimnáziumban tanított, közben külsős szerzője volt a Népszabadságnak. Később belsős munkatárs lett, dolgozott vidéki tudósítóként, belpolitikai rovatvezetőként is. Ezt követően a 168 Óra szerkesztő-újságírójaként tevékenykedett, a 24.hu-nál 2019 óta dolgozik.

 

Cseri Péterrel Szabó Emese beszélgetett a megjelent riportról >>>

 

A koronavírus miatt az iskolák Erdélyben is bezártak, emiatt a szülők, pedagógusok és gyerekek ott is halmozottan nehéz helyzetbe kerültek. Ehhez próbál kapaszkodót adni az a Facebook-csoport, amelyet egy csíki édesanya hozott létre segítőivel. A kezdeményezésről Péter Beáta írt cikket, akinek Liget.ro felületén megjelent írása a külhoni Média a Családért-díj májusi jelöltje lett.

 

Fotó: Veres Nándor

Péter Beáta végzettsége szerint dramaturg, dolgozott is három évet a székelyudvarhelyi színháznál. Ezt követően hívták a Csíki Hírlap című napilaphoz – maga is csíki születésű –, immár 10 éve dolgozik újságíróként. A Liget.ro portálnak alapítása óta munkatársa, ugyanakkor szerkesztője az Előretolt Helyőrség című irodalmi és kulturális folyóiratnak.

 

A győztes írásról szintén Szabó Emese beszélgetett a szerzővel >>>

 

A Média a Családért-díj támogatója:

 

 

 

 

 

 

A Külhoni Média a Családért-díj támogatója:

Vissza