A csalad.hu és a Magyar7 újságírói a szeptemberi győztes jelöltek

Pataki Zita lombikprogramjáról készült vlog küldetéséről és a pozsonyvezekényi Mári néni száz esztendejéről szólnak a győztes szeptemberi írások.


Pataki Zita már 22 éve képernyős, életébe viszont csak az Utolsó lombik vlogsorozatával engedett betekintést. Sokan gondolták, hogy a videós blog epizódjait csak akkor teszik közzé, ha a lombikprogram sikerrel zárul, de ők reális képet akartak mutatni történetükről. A műsorvezetővel Ivanova Daniela beszélgetett, cikke, amely a Csalad.hu felületén jelent meg, a Média a Családért-díj szeptemberi jelölje lett.

 

Kilenc sikertelen lombik után engedte el gyerekáldással kapcsolatos álmát Zita és férje, de még ha a sajátról le is mondtak, másoknak szeretnének segíteni. A pár emiatt hozott létre egy olyan alapítványt, amely a tudatos termékenységre próbálja felhívni a figyelmet. Arra, hogy soha nincs tökéletes pillanat, viszont 35 év felett már rohamosan csökkennek a teherbeesés esélyei.

 

A jelölttel írásáról Szabó Emese beszélgetett: https://mediaacsaladert.hu/jeloltek/ivanova-daniela/

 

A Média a Családért-díj támogatója:

 

 

 

 

 

 

Bordovács Mária a pozsonyvezekényi faluvégen él piciny parasztházában, és bár kilenc unokája és tizenegy dédunokája született, nem hordozta tenyerén a sors: fiatalon megözvegyült, öt gyerekét pedig elvesztette az évek során. A nemrég századik életévét betöltő asszonyt Horváth Szomolai Andrea mutatta be cikkében. A felvidéki Magyar7 hetilapban megjelent írás a külhoni Média a Családért-díj szeptemberi jelöltje lett.

 

Mári néni száz esztendeje született Pozsonyvezekényben, ma is ott él, idén nyáron ott ünnepelték a századik születésnapját. Az eseményről Andrea a falu polgármesterétől szerzett tudomást.

 

A jelölttel írásáról Szabó Emese beszélgetett: https://mediaacsaladert.hu/jeloltek/horvath-szomolai-andrea-3/

 

A Külhoni Média a Családért-díj támogatója:

Vissza