A Családbarát Médiáért-díj külhoni kiterjesztése | Sajtóvisszhang

2016. június 8-án és 9-én huszonhat résztvevővel zajlott Dálnokban a magyarországi Képmás magazin és a Média a Családért Alapítvány által Családbarát médiáért-díj kiterjesztése a határon túli magyar területekre címmel rendezett workshop. Összegyűjtöttük a megjelenéseket.


2016. június 8-án és 9-én huszonhat résztvevővel zajlott Dálnokban a magyarországi Képmás magazin és a Média a Családért Alapítvány által Családbarát médiáért-díj kiterjesztése a határon túli magyar területekre címmel rendezett workshop.

 

Családbarát Médiáért-díj külhoni kiterjesztése - fotó: Ótos András
Fotó: Ótos András

Az egykori Gál-kúriában a szervezőkön kívül erdélyi, felvidéki, kárpátaljai és délvidéki újságírók vettek részt a kétnapos workshopon. Szerdán Szám Kati, a Képmás főszerkesztője bemutatta a 2012-ben megújult magazint, kifejtve, fontos számukra, hogy kiálljanak a társadalom alapközössége, a család mellett. Ezért hozták létre 2007-ben az alapítványt, majd azzal közösen a Családbarát Médiáért-díjat, melyek célja annak elősegítése, hogy a médiaolvasó, -néző, illetve -hallgató értéknek lássa a családot. Hozzátette, a díj bátorítani hivatott az újságírókat, hogy hivatásuk útján erősítsék a hagyományos családképet.

Idén a határon túlra is kiterjesztették tevékenységüket, négytagú zsűri (Erdélyből Csinta Samu) küldi hónapról hónapra térségéből a családról megjelent írásokat. Havonta három magyarországi és egy határon túli újságírót díjaznak, ezek közül jövő év januárjában választják ki az 500 ezer forintos fődíj nyertesét. Emellett közönség- és különdíjat is kiosztanak, tájékoztatott Fodor Krisztina, az alapítvány munkatársa. Kölnei Lívia, a Képmás szerkesztője a családot érő kihívásokról beszélt, míg Molnár-Bánffy Kata, az idén 15 éves Képmás lapigazgatója örömmel nyugtázta, a díjkiosztó-rendezvény az elmúlt években kinőtte magát. A nap a Sepsiszentgyörgyön rendezett Képmás-esttel zárult. Tegnap a jelenlévők előadásokat hallhattak a határon túli magyar sajtóról, majd szakmai kerekasztalt tartottak arról, hogyan lehet szélesebb körben megismertetni a díjat és a családbarát média-megjelenéseket.

Székely Hírmondó – Daczó H. Barna

További megjelenések itt olvashatók >>>

Vissza