A Délmagyar és a TV21 Ungvár munkatársai a májusi győztesek

Mindkét győztes anyag egy örökbefogadás történetéről szól.


MÉDIA A CSALÁDÉRT-DÍJ 2021 / 05

Azoknak a gyerekeknek, akik nem egészségesek, elég kevés esélyük van arra, hogy örökbe fogadják őket, de Bende a szerencsések közé tartozik: szerető családba került, rengeteget fejlődött. Történetét Timár Kriszta a Délmagyarország című napilapban, és annak online felületén mutatta be, riportja pedig a Média a Családért-díj májusi jelöltje lett.

 

Kevés olyan szülő van, aki nem zárkózik el attól, hogy súlyos fejlődési rendellenességgel élő gyereket fogadjon örökbe, de a Várkonyi házaspár nem ilyen volt. Bendébe abban a pillanatban beleszerettek, ahogy meglátták a kórházban, egyből érezték: a kisfiú az ő gyerekük. Pedig a nyitott gerinccel, dongalábbal, csípő- és térdficammal, agykamratágulattal világra jött kicsiről szülőanyja egyből lemondott, haza sem vitte a kórházból. Az orvosok és a nővérek nagyon megszerették, de mindenki biztosra vette: állami gondoskodásba kerül, és állapota miatt valószínűleg egy intézményben tölti majd napjait. Viszont szülei, akik örökbe fogadták, mindössze egyetlen órát töltöttek vele a kórházban, és ez elég volt ahhoz, hogy biztosak legyek abban: nem hagyják ott.

 

Bővebben a jelöltről >>>

 

 

A Média a Családért-díj 2021 főtámogatója:

 

 

 

 

 

KÜLHONI MÉDIA A CSALÁDÉRT-DÍJ 2021 / 05

Az örökbefogadás témakörét sokféle irányból meg lehet közelíteni, Vass Magdolna a már felnőtt gyerek szemszögén keresztül tette ezt: bemutatta Viktóriát, aki már maga is édesanya, anyukája pedig rajta keresztül nagymama. A TV21 Ungvár csatorna Gyerekkel. Gyerek kell! című műsorának vele foglalkozó adása a Média a Családért-díj májusi külhoni jelöltje lett.

 

Viktória 3 éves korában került a Sámuel Alapítvány gyerekotthonába, édesanyjától akkor vették el amiatt, mert elhanyagolta őt. Gondját édesapja sem viselte, őt már kislányként sem ismerte. Korábbi életéhez képest az otthon pozitív változást hozott, nevelőnője nagyon szerette, jó kapcsolatban volt a gyerekekkel is. Élete igazi fordulatot viszont akkor vett, amikor 9 évesen örökbe fogadták.
/Fotó: Fotó:Fülöp László Portré Stúdió/

 

Tovább a jelölt oldalára >>>

 

 

A Külhoni Média a Családért-díj 2021 főtámogatója:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A díjról

A Média a Családért-díj azokat az újságírókat díjazza, akik család témában értékközpontú, a családot erősítő, szakmailag igényes anyagot hoznak nyilvánosságra. A megjelenéseket havonta szemlézzük az anyaországban és a határon túli magyarok lakta területeken. A legjobbakat szakmai zsűri választja ki, az így kiemelt 2x12 jelölt közül kerül ki a magyarországi és külhoni Média a Családért-díj 1-1 győztese. A fődíjak összege 1-1 millió forint.
Vissza