A Délmagyar és a TV21 Ungvár munkatársai a májusi győztesek

Mindkét győztes anyag egy örökbefogadás történetéről szól.


MÉDIA A CSALÁDÉRT-DÍJ 2021 / 05

Azoknak a gyerekeknek, akik nem egészségesek, elég kevés esélyük van arra, hogy örökbe fogadják őket, de Bende a szerencsések közé tartozik: szerető családba került, rengeteget fejlődött. Történetét Timár Kriszta a Délmagyarország című napilapban, és annak online felületén mutatta be, riportja pedig a Média a Családért-díj májusi jelöltje lett.

 

Kevés olyan szülő van, aki nem zárkózik el attól, hogy súlyos fejlődési rendellenességgel élő gyereket fogadjon örökbe, de a Várkonyi házaspár nem ilyen volt. Bendébe abban a pillanatban beleszerettek, ahogy meglátták a kórházban, egyből érezték: a kisfiú az ő gyerekük. Pedig a nyitott gerinccel, dongalábbal, csípő- és térdficammal, agykamratágulattal világra jött kicsiről szülőanyja egyből lemondott, haza sem vitte a kórházból. Az orvosok és a nővérek nagyon megszerették, de mindenki biztosra vette: állami gondoskodásba kerül, és állapota miatt valószínűleg egy intézményben tölti majd napjait. Viszont szülei, akik örökbe fogadták, mindössze egyetlen órát töltöttek vele a kórházban, és ez elég volt ahhoz, hogy biztosak legyek abban: nem hagyják ott.

 

Bővebben a jelöltről >>>

 

 

A Média a Családért-díj 2021 főtámogatója:

 

 

 

 

 

KÜLHONI MÉDIA A CSALÁDÉRT-DÍJ 2021 / 05

Az örökbefogadás témakörét sokféle irányból meg lehet közelíteni, Vass Magdolna a már felnőtt gyerek szemszögén keresztül tette ezt: bemutatta Viktóriát, aki már maga is édesanya, anyukája pedig rajta keresztül nagymama. A TV21 Ungvár csatorna Gyerekkel. Gyerek kell! című műsorának vele foglalkozó adása a Média a Családért-díj májusi külhoni jelöltje lett.

 

Viktória 3 évesen került állami gyermekotthonba, 9 éves volt, amikor a Sámuel Alapítvány segítségével szülőkhöz került. Gondját édesapja sem viselte, őt már kislányként sem ismerte. Korábbi életéhez képest az otthon pozitív változást hozott, nevelőnője nagyon szerette, jó kapcsolatban volt a gyerekekkel is. Élete igazi fordulatot viszont akkor vett, amikor 9 évesen örökbe fogadták.
/Fotó: Fotó:Fülöp László Portré Stúdió/

 

Tovább a jelölt oldalára >>>

 

 

A Külhoni Média a Családért-díj 2021 főtámogatója:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A díjról

A Média a Családért-díj azokat az újságírókat díjazza, akik család témában értékközpontú, a családot erősítő, szakmailag igényes anyagot hoznak nyilvánosságra. A megjelenéseket havonta szemlézzük az anyaországban és a határon túli magyarok lakta területeken. A legjobbakat szakmai zsűri választja ki, az így kiemelt 2x12 jelölt közül kerül ki a magyarországi és külhoni Média a Családért-díj 1-1 győztese. A fődíjak összege 1-1 millió forint.
Vissza