A Facebook árnyoldalai – Szeptemberi külhoni győztesünk


A Családbarát Médiáért-díj határon túli jelöltje szeptemberben Hajnal Csilla: A Facebook árnyoldalai, avagy jöttem, láttam, posztoltam című írása. A cikk a liget.ro portálon jelent meg.

A Facebook árnyoldalai, avagy jöttem, láttam, posztoltam

Hajnal Csilla • 2017. július 20.
Nagyanyáink tinédzser korukban attól tartottak, nehogy lemaradjanak a legfrissebb pletykákról, ezzel szemben a mai tinik (és nemcsak) attól szoronganak, nehogy lemaradjanak az online közösségi oldalak legfrissebb történéseiről, mert úgy érzik, ha lemaradnak, kimaradnak. A két kor között az a hatalmas különbség, hogy míg nagyszüleink korában ki kellett mozdulni a házból, szóba kellett állniuk másokkal, személyesen kellett elbeszélgetniük az emberekkel, hogy értesülhessenek a jó pletykákról, addig ma erre már nincs szükség, a szorongóbb, introvertáltabb emberek számára is elérhető a világ a saját szobájuk magányából.
Szigyártó Adrienn marosvásárhelyi pár- és családterapeutával beszélgettünk a FOMO-jelenségről, amely a „fear of missing out” angol kifejezés rövidítése, és napjaink elterjedt kényszerbetegségét fedi.
A teljes cikk a liget.ro oldalon olvasható: https://liget.ro/eletmod/a-facebook…
A fotó illusztráció, forrás: pixabay.com
Vissza