A Femina.hu-n és a ma7.sk oldalon jelentek meg a februári győztes írások

Súlyosan sérült, tartósan beteg gyereket nevelő családok. Februári győzteseink nehéz témákról írtak.


MÉDIA A CSALÁDÉRT-DÍJ 2021 / 02

A súlyosan sérült, tartósan beteg gyereket nevelő családok nehéz helyzetben vannak, őket szeretné segíteni az É

let Kisvirága Alapítvány. Vezetőjével, aki középső gyermekét maga is otthon ápolja, így jól ismeri az ilyenkor előkerülő kihívásokat, Hódos Hajni készített interjút. A Femina.hu-n megjelent írás a Média a Családért-díj februári jelöltje lett.

 

Zörgő Sára háromgyerekes anyukaként hozta létre alapítványát, amely a sérült gyereket nevelő családokat támogatja. Sára maga is érintett, ugyanis kislánya 27 hétre született, és bár jó esélyekkel indult, kétnapos korában agyvérzést kapott. Életét sikerült megmenteni, de az esemény így is négy végtagos bénulást, látás- és hallássérülést okozott.

 

A link alatt megtalálják Hódos Hajnival készített interjúnkat, valamint a győztes munkát is >>>

 

 

A Média a Családért-díj 2021 főtámogatója:

KÜLHONI MÉDIA A CSALÁDÉRT-DÍJ 2021 / 02

Marci szüleit meglepetésként érte, hogy fiuk egy kicsit más lesz, mint a többi gyerek: néhány nappal a születése után derült ki, hogy Down-szindrómás. Egy ideig vívódtak és gyötrődtek, de azután új fejezetet nyitottak, az édesapa blogot is ír. A családot B. Vida Júlia mutatta be, cikke a felvidéki Magyar7 hetilapban jelent meg, és a külhoni Média a Családért-díj februári jelöltje lett.

 

Marci ötévesen kezdett el járni, első lépéseit sok éves küzdelem, gyógytorna és mozgásfejlesztés előzte meg. Az aprócska fiú még csak csetlik-botlik, de néha már meg-megiramodik, élvezi, hogy egyre inkább kinyílik előtte a világ. Szülei nem sokkal születése után szembesültek azzal, hogy gyerekük Down-szindrómás, de nem ez adta számukra az egyetlen nehézséget: Marci mozgásfejlődése főképp amiatt késett, mert izomgyengeséggel született.

 

A link alatt megtalálják B. Vida Júliával készített interjúnkat, valamint a győztes munkát is >>>

 

A Külhoni Média a Családért-díj 2021 főtámogatója:

 

 

 

 

 

 

 

A díjról

A Média a Családért-díj azokat az újságírókat díjazza, akik család témában értékközpontú, a családot erősítő, szakmailag igényes anyagot hoznak nyilvánosságra. A megjelenéseket havonta szemlézzük az anyaországban és a határon túli magyarok lakta területeken. A legjobbakat szakmai zsűri választja ki, az így kiemelt 2x12 jelölt közül kerül ki a magyarországi és külhoni Média a Családért-díj 1-1 győztese. A fődíjak összege 1-1 millió forint.
Vissza