A januári győztesek: nlc-kisfilm egy szupernagyiról és egy mesebeli szerelmi történet a liget.ro-n


MAGYARORSZÁGI GYŐZTES JELÖLTEK:

 

Bence, Dorina, Berti és Bogi életében a 70 éves nagyi a minden, az idős asszony igazi szupernagyi. Gizi néni mégsem tartja magát annak: bár életük nem könnyű, belehalna, ha nem ő lenne a kicsik gyámja. A családot Mellik Éva és Bognár Péter mutatta be az nlc.hu felületén megjelent riportjában, amely a Média a Családért-díj januári jelöltje lett.

 

Éváék évekkel ezelőtt figyeltek föl a négy unokáját egyedül nevelő nagymamára, a családdal egy alapítványon keresztül ismerkedtek meg, civilként pedig azóta is követik a sorsukat. „A helyzetük rendkívül egyedi, ezért is fogalmazódott meg bennünk a gondolat, hogy bemutassuk őket. Az, hogy egy nagymama négy unokát egyedül nevel, nem mindennapi élethelyzet, amely mindenképp odafigyelést érdemel” – mondja Éva.

 

Tovább a jelöltek oldalára: https://mediaacsaladert.hu/jeloltek/mellik-eva-es-bognar-peter/

 

Támogató:       

 

KÜLHONI GYŐZTES JELÖLT:

 

Zsuzsi akadályozottsággal élő fiatal nő, Zsombor teljesen egészséges fiatalember, Johanna Róza pedig a kislányuk, aki nemrég született. Noha sokan kételkedtek kapcsolatukban, szerelmük legyőzött minden akadályt, házasságkötésük után pedig bővült a család. A pár mesébe illő történetét D. Balázs Ildikó mutatta be cikkében, amely a Székelyhon napilap Liget című életmód-kiadványában jelent meg. A riport a Média a Családért-díj januári jelöltje lett.

 

Ildikó már nagyon régóta ismerte Zsuzsit, de mivel szoros kapcsolatban nem volt vele, nem tudta, hogy férjhez ment. Ez csak nyáron jutott tudomására, amikor véletlenül összefutottak. „Ekkor láttam meg azt is, hogy áldott állapotban van, picit féltettem is.

 

Tovább a jelölt oldalára: https://mediaacsaladert.hu/jeloltek/d-balazs-ildiko-3/

 

Támogató:

 

Vissza