A Média a Családért Alapítvány meghirdeti a Média a Nemzedékekért-díjat


idezet_aczel_petra“Az elöregedő társadalmak sajátos lelkivilágát tükrözi ez az ellenmondás, amelynek kialakulásában nem kis része van a médiának. A hírekben, szórakoztató műsorokban, életmód-magazinokban az időskorúak ábrázolása a tartalom 10 százaléka alatt marad. És még ez kevés ábrázolás is negatív: betegnek, védtelennek, kiszolgáltatottnak, szegénynek mutatja az időseket. A generációk közötti akadályok leépítésének, a várhatóan legtöbbünkre váró időskor iránti bizalomnak a megértés, a nyitottsággal és kommunikációval megvalósuló kapcsolatteremtés lehet az útja. Ezen az úton kell a médiának is elindulnia.”

 

Dr. Aczél Petra kommunikációkutató, egyetemi tanár (Budapesti Corvinus Egyetem)

 

A Média a Családért Alapítvány meghirdeti a Média a Nemzedékekért-díjat

A Családbarát médiáért-díjhoz hasonlóan ez az elismerés is a média közvéleményformáló szerepére szeretné felhívni a figyelmet, és annak témájává tenni a társadalom számára fontos ügyeket, ezúttal a nemzedékek közötti együttműködést.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának javaslatára és támogatásával 2016-ban a díj témája az idősebb generáció.

 

Az idei díj létrehozója és támogatója nem csupán a nemzedékek családon belüli együttműködésének fontosságát szeretnék hangsúlyozni, hanem az idősek kisközösségekben, a munka világában, a társadalomban betöltött pótolhatatlan szerepére is szeretné felhívni a figyelmet.

A 2016-ban megjelent, illetve elhangzott országos terjesztésű print és online írásokból, rádiós és televíziós műsorokból 12 médiamegjelenés kerül majd a zsűri elé – ezekből 2017. januárban választják ki a Média a Nemzedékekért-díj 2016 elnyerőjét. Az elismeréssel járó pénzösszeg 250 000 Ft, amelyet a cikk, illetve műsor írója vagy szerkesztője nyer el.

 

Várjuk a jelöléseket az info@mediaacsaladert.hu-ra

További információ: +3613651414 •mediaacsaladert.hu •kepmas.hu

 

A díj alapítója és támogatója:  emmi_logo

 

Vissza