A sokszínű vallás és a liget.ro munkatársai az áprilisi győztes jelöltek

Hogy lehet tizenegy gyereket nevelni? A szülők története egyáltalán nem szokványos. Hogy viselik a bezártságot a kamaszok? Ezek voltak a győztes témák.


MÉDIA A CSALÁDÉRT-DÍJ 2021 / 04

A definíció szerint a nagycsaládok három, vagy annál több gyereket nevelnek, de van, ahol ez a fogalom sokkal nagyobb számot takar. Gábornak és Etelkának például tizenegy gyereke született, életük folyását abszolút Isten kezébe adták. A házaspárt a Duna Televízió mutatta be A sokszínű vallás című műsorban. Az adásról, amely a Média a Családért-díj áprilisi jelöltje lett, a szerkesztővel, Ambrus Eszterrel beszélgettünk.

 

Muzslai Gábor és Muzslainé Nagy Etelka neve sokak számára ismerősen cseng, ők a 2=1 Házasmisszió nemzetközi mozgalom hazai vezetői. A házaspár tagjai harminchat éve mondtak igent egymásnak, történetük messze nem szokványos. Gábor, ahogy ő fogalmaz, kamaszként csöves hippi életet élt, szipuzott, rengeteget ivott. Apa nélkül nőtt fel, lázadva mindenféle tekintély és szabály ellen. Ebből az életformából lett édesapa, méghozzá tizenegyszeres édesapa.

 

Ambrus Eszterrel Szabó Emese beszélgetett >>>

 

 

A Média a Családért-díj 2021 főtámogatója:

 

 

 

 

 

 

KÜLHONI MÉDIA A CSALÁDÉRT-DÍJ 2021 / 04

A járvány miatti bezártság és elszigetelődés, a folyamatos bizonytalanság a gyerekek, kamaszok életét is nehezíti, vannak családok, ahol már komolyan aggódni kezdtek a kicsik testi-lelki fejlődéséért. Ezt a témát járta közül riportalanyai segítségével Péter Beáta, akinek Liget.ro portálon megjelent írása a Média a Családért-díj áprilisi külhoni jelöltje lett.

 

A gyerekek helyzetével már a járvány kezdetén foglalkozott Beáta, aki tavaly márciusi cikkében – amely a hónap jelöltje lett – azt nézte meg, miként lehet tanulni a megváltozott körülmények között, hogyan tudnak a családok egymásnak segíteni, egymástól segítséget kérni.

 

Szabó Emese írása >>>

 

 

A Külhoni Média a Családért-díj 2021 főtámogatója:

 

 

 

 

 

 

 

 

A díjról

A Média a Családért-díj azokat az újságírókat díjazza, akik család témában értékközpontú, a családot erősítő, szakmailag igényes anyagot hoznak nyilvánosságra. A megjelenéseket havonta szemlézzük az anyaországban és a határon túli magyarok lakta területeken. A legjobbakat szakmai zsűri választja ki, az így kiemelt 2x12 jelölt közül kerül ki a magyarországi és külhoni Média a Családért-díj 1-1 győztese. A fődíjak összege 1-1 millió forint.
Vissza