Az augusztusi győztes írások az egy.hu és a Magyar Szó felületén jelentek meg

A témák: Interjú Czeizel Barbarával a Budapesti Korai Fejlesztő Központ vezetőjével, valamint a kortárs erőszak.


MAGYARORSZÁGI GYŐZTES JELÖLT – Gáspár Kinga

 

Idén 30 éves a Budapesti Korai Fejlesztő Központ, ahol a már születésükkor hátrányból induló babák, fejlődési rendellenességgel született kisgyerekek és családjaik szakmai és emberi támogatást kaphatnak. Gáspár Kinga az intézet alapítójával, Czeizel Barbara gyógypedagógussal készített interjút. Az Egy.hu felületén megjelent írás a Média a családért-díj augusztusi jelöltje lett.

 

A Budapesti Korai Fejlesztő Központ témáját szerkesztője ajánlotta Kinga figyelmébe, aki azonnal magáénak érezte. Az ügyben érzelmileg személyes érintettsége is van, nagyobbik fia ugyanis nehezen született, kevésen múlt, hogy nem lett oxigénhiányos újszülött. „Emiatt teljesen átérzem az érintettek helyzetét, nagyon értékelem Barbaráék munkáját. Emberfeletti, hogy nem csak a gyerekekkel foglalkoznak, hanem a szülőkkel is.

 

Tovább a teljes anyaghoz >>>

 

A Média a Családért-díj 2022 támogatója:

 

 

KÜLHONI GYŐZTES JELÖLT – Madár Anikó

 

Az iskolai agresszió sokszor csak akkor derül ki, ha a helyzet már súlyos, ilyenkor a segítségnyújtás is nehezebb, sokszor a „menekülés” az egyetlen megoldás. A témát egy kamaszfiú történetén keresztül mutatta be Madár Anikó, akinek a Magyar Szó felületén megjelent írása a Média a családért-díj augusztusi külhoni jelöltje lett.

 

A kortárserőszakra, más néven bullyingra egy filmrészlet hívta föl Anikó figyelmét, amelyben azt mutatták be, ahogy egy édesapa észrevett egy az üzenetet kislánya telefonján. Ebben azt jelezték, hogy ne menjen el az egyik osztálytársának születésnapjára. „Ez a gyereknek is rosszul esett, de számára nem volt meglepetés, hiszen az osztályából már korábban kiközösítették.

 

Tovább a teljes anyaghoz >>>

 

A külhoni Média a Családért-díj támogatója:

     

 

 

Vissza