„Dream about Motherland”


erdely-tombola-pt-1A zártkörű Családbarát Médiáért-díj díjátadó eseményét egy kilenc képből álló kiállítás is kíséri. A képekből hármat tombolán az est végén meg lehet nyerni. A tombolán befolyt összeggel a MRE Behesda Gyermekkórházat támogatjuk, akik egy életmentő készüléket szeretnének megvásárolni.

A kiállításról:

A marosvásárhelyi születésű szerző több mint 15 éve fényképezi a Székelyföld eldugott, kihalófélben lévő falvainak hétköznapjait. „Dream about Motherland” névre keresztelt sorozatában egy eltűnő, romantikus mesevilágot mutat be, a fényképezés helyszíneit az Erdélyben töltött gyerekkor emlékképei alapján választja ki Páczai Tamás. A 19. századot idéző fényképeket számos helyen állították ki, többek közöt az egyik legtekintélyesebbnek nevezett fotósfesztivál, a Noorderlicht (Groningen, Hollandia, 2009) egyik fő eseményeként, a Raiffeisen Bank Galériájában (Budapest, 2006), a Fodar fotóbiennálén (Bulgária, 2011) vagy a Magyarország EU-s elnöksége alkalmából rendezett „Együtt-Lét” kiállításon (Budapest, 2011).

erdely-tombola-pt-2Páczai Tamás (1981) 2012-től a Képmás magazin képszerkesztője, korábban különböző hazai napilapoknak és magazinoknak dolgozott fotóriporterként. Munkái megjelentek egyebek mellett a Der Spiegel, Le Figaro, Monocle, Volksrant, Népszabadság, Magyar Nemzet c. lapokban is. Vámbéry Ármin nyomában fotóexpedíciót szervezett 2012-13-ban, az út során készült képekből öt kiállítást rendeztek a Kelet-kutató halálának 100. évfordulója alkalmából rendezett emlékévben. Saját fotóprojektjeiben nagy hangsúlyt kap szülőföldje, Erdély.

Három képet az est végén tombolán kisorsolunk. A 3000 Ft-os tombolákat érkezéskor és a szünetben tudják megvásárolni a meghívott vendégek.  A befolyt összeget a MRE Bethesda Gyermekkórháznak adjuk át, akik egy 1,9 M Ft értékű Lifepak életmentő készüléket szeretnének vásárolni, amellyel azonnal meg lehet szüntetni egyes veszélyes, kóros szívritmusokat. Egy hasonló funkciójú készülék a kórházban már elöregedett (20 éves), egyes funkciók nem elérhetőek, illetve nem kompatibilisek a jelenleg használatos tartozékokkal.

A további kiállított fényképek a gálán megvásárolhatók, a vételár 50 %-át a MRE Bethesda Gyermekkórház javára ajánlja fel a szerző.

A fotográfiák giclée művészi nyomatok, 150 évig garantált színtartást biztosító savmentes papíron. Limitált, sorszámozott, aláírt példányok, alumínium lemezre kasírozva, tömör tölgyfa képkeretben.

A 100×100 cm-es fotók ára: 1500 euró (5 + 2 artist proof-ra limitálva)

A 60 x 60 cm-es fotók ára : 1000 euró (9 + 2 artis proof-ra limitálva)

Páczai Tamás weboldala: http://tamaspaczai.com/

erdely-tombola-pt-3

Vissza