Élő Anitáé a Családbarát Médiáért-díj 2014

Lévai Anikó arról beszélt, hogy a nemzet ereje a családokban van, de oda kell figyelni azokra is, akiknek valamiért nem sikerül a családalapítás vagy a gyermekvállalás, és segíteni kell őket abban, hogy céljaikat elérhessék.
A Családbarát Médiáért-díj 2014-et Élő Anita kapta a Heti Válaszban megjelent Gyerekesek kíméljenek? című írásáért.


csaladbarat-mediaert-dij-2014

Az ünnepség 2015. jan. 22-én volt a Budai Vár egyik éttermében. Az elismeréseket Lévai Anikótól vették át a díjazottak, köszöntőt mondott Novák Katalin család és ifjúságügyért felelős államtitkár.

A Képmás magazin és a Média a Családért Alapítvány közös díjátadó ünnepségén a miniszterelnök felesége, Lévai Anikó arról beszélt, hogy a nemzet ereje a családokban van, de oda kell figyelni azokra is, akiknek valamiért nem sikerül a családalapítás vagy a gyermekvállalás, és segíteni kell őket abban, hogy céljaikat elérhessék. Szerinte ennek a kérdésnek jobban meg kellene jelennie a közbeszédben, ebben pedig a média sokat tehet, miként tették a mostani díjazottak is, akik munkáikban érzékeny témákat érintettek.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a média társadalmi hatásáról, értékközvetítő szerepéről beszélt, arról, hogy egy jó cikk nemcsak elgondolkodtat, hanem akár mások segítésére, támogatására vagy pozitív döntésekre késztethet.

A Családbarát Médiáért-díj 2014-et Élő Anita kapta a Heti Válaszban megjelent Gyerekesek kíméljenek? című írásáért, az 500 000 Ft-tal járó díjat a Richter Gedeon Nyrt. támogatta. A díjat az újságíró távollétében Borókai Gábor, a hetilap főszerkesztője vette át csütörtök este Budapesten, a budai Vár egyik éttermében.

A közönségdíjas Szuchy Zsuzsa, a Tenyérnyi gyerekek című dokumentumfilm készítője lett, aki egyben a Magyar Katolikus Rádió különdíját is elnyerte. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pedig Bencze Áronnak ítélte különdíját az Eldöntöttem, hogy nem ölöm meg ezt a kisbabát című cikkéért. A Kolping Hotel különdíját Szemere Katalin kapta, aki a nol.hu internetes portálon megjelent Káposztás lepény c. riportfilmjével érdemelte ki az elismerést.

A rendezvényen közel 100 fő ünnepelte a díjazottakat, köztük Beer Miklós váci megyéspüspök, Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott, Stumpf István alkotmánybíró és Monspart Sarolta tájfutó világbajnok. Az est házigazdája Gundel Takács Gábor volt, a fellépő művészek Halász Judit, Pikali Gerda, Magyar Attila, Molnár Ferenc Caramel és Bagi Iván voltak.

Vissza