Erdélyi magyar újságírók találkozója a Képmás két újságírója részvételével Székelyudvarhelyen


  1. november 4–5.

ujsagiro-talalkozo3A Magyar Újságírók Romániai Egyesülete (MÚRE) újságírói csoportjának találkozójára kapott meghívást a Képmás magazin lapigazgatója, Molnár-Bánffy Kata és a kepmas.hu felelős szerkesztője, Kölnei Lívia. A Székelyudvarhelyen, 2016. november 4-én és 5-én tartott másfél napos összejövetel többek között a család médiamegjelenésének témájával foglalkozott, vagyis hogy hogyan lehet a családdal kapcsolatos örömöket és problémákat hitelesen bemutatni a sajtóban. Ehhez a témához adott támpontokat Kölnei Lívia vetítéssel kísért előadása, amely a család – politikailag is befolyásolt – definíciójával, a gender-elmélet kihívásaival, a családbarát szemléletű újságírás lehetőségeivel foglalkozott. Molnár-Bánffy Kata a magyar sajtó egyedüli, prémium minőségben megjelenő, családbarát szemléletű női magazinját, a Képmást mutatta be az erdélyi újságíróknak. Beszélt a lap 15 éves történetéről, 2012-es brand- és arculatmegújulásáról, az azóta zajló fejlődésről, a terjesztés sikereiről és nehézségeiről.

ujsagiro-talalkozo2A két anyaországi vendégelőadó meghívása annak eredménye volt, hogy korábban a Képmás szerkesztősége látott vendégül határon túli magyar újságírókat Dálnokon egy workshopon. Az ott alakuló személyes kapcsolatok tették lehetővé munkatársaink részvételét ezen a tematikus tanácskozáson.

A két vendégelőadó vonattal utazott Budapesttől Brassóig, ahonnan egy erdélyi újságírókolléga vitte őket tovább kocsival Székelyudvarhelyre. Így 2016. november 4-én késő délutánra érkeztek meg, és aznap este megtartották előadásaikat. Egy szállodában zajlott az újságírótalálkozó, és ott volt a szállásuk is. Este részt vettek még egy könyvbemutatón a városi könyvtárban. Másnap a délelőttöt még együtt töltötték házigazdáikkal, majd ebéd után szintén egy kolléga segítségével, autóval jutottak el a marosvásárhelyi repülőtérre, ahonnan egyórás repülőúttal érkeztek haza Budapestre.

/Kölnei Lívia beszámolója/

Vissza