Határon túlra is kiterjesztjük a Családbarát Médiáért-díjat

A Média a Családért Alapítvány 2016-ban a határon túlra is kiterjesztette tevékenységét. Négy tagú zsűri hónapról hónapra küldi térségéből a családról megjelent írásokat.

Egy workshop keretében június 8-án és 9-én határon túli újságíróknak, szerkesztőknek, műsorkészítőknek bemutatjuk magazinunkat, munkáink kapcsán szerzett tapasztalatainkat, beszélgetünk a díjról és annak külhoni kiterjesztéséről.


sejtek-01Képmás magazinunk havonta megjelenő közel 100 oldalas, főleg családanyáknak szóló családi lap, mely 2002 óta szakértői csapatával magas színvonalú tartalmat garantál olvasóinak.  Mindig is fontos volt számunkra, hogy kiálljunk a társadalom alapközössége a család mellett. Ezért 2007-ben létrehoztuk a Média a Családért Alapítványt, majd az alapítvánnyal közösen a Családbarát Médiáért-díjat. A díj az újságírói hivatás méltóságának visszaállítása mellett bátorítani hivatott az újságírókat, hogy a divatos trendek ellenére hivatásuk útján erősítsék a hagyományos családképet.

A Média a Családért Alapítvány 2016-ban a határon túlra is kiterjesztette tevékenységét. Négy tagú zsűri (Erdélyből Csinta Samu, Felvidékről Neszméri Tünde, Délvidékről Tóth Lívia és Kárpátaljáról Kőszeghy Elemér)  hónapról hónapra küldi térségéből a családról megjelent írásokat.

Egy workshop keretében június 8-án és 9-én határon túli újságíróknak, szerkesztőknek, műsorkészítőknek bemutatjuk magazinunkat, munkáink kapcsán szerzett tapasztalatainkat, beszélgetünk a díjról és annak külhoni kiterjesztéséről.

PROGRAM

Június 8.  Szakmai nap

10:00-11:30
Köszöntő, a céljainkról, napindító:

Média a családban – család a médiában

Mi inspirálta a Családbarát médiáért-díjat: Szám Kati, a Képmás főszerkesztője,

Milyen kihívások érik a családot, és hogyan adhatunk rá választ? – Kölnei Lívia, a Képmás szerkesztője

11:40-12:10

A Média a családért Alapítványról és a 10 éves a Családbarát Médiáért-díjról – az elismerés létrejötte, célja, jelenlegi működése bemutató a díj 10 évéről, médiamegjelenések, díjazott munkák és díjátadók

14:00-15:00

Hogyan tudja a média értékként megjeleníteni a családot? A Családbarát Médiáért-díj alapítóinak napi ars poeticája– a Képmás magazin – Előadó: Szám Kati, a Képmás főszerkesztője

15:10-16:00

Aktualitás és konkrét segítség egy példán keresztül – Egy cikk a családbarát foglalkoztatási formákról – Előadó: Molnár-Bánffy Kata, a Képmás lapigazgatója

16:00

A Média a Nemzedékekért-díj bejelentése

SZÉKELYUDARHELY:

18:00 Képmás-est Kádár Annamáriával – Székely Mikó Kollégium, Székelyudvarhely

Június 9. – Workshop

10:00-11:00

Előadások a határon túli magyar sajtóról, határon túli előadótól a családok, párkapcsolatok, gyermekvállalás stb. aktuális problémáiról, a megjelenés esetleges nehézségeiről.

Előadók:
Tóth Lívia a Hét Nap hetilap főszerkesztő-helyettese, újságírója, valamint a Bánáti Újság szerkesztője, Délvidék
Csinta Samu újságíró, közíró, Erdély
Kőszeghy Elemér a Kárpáti Igaz Szó főszerkesztője

11:00-12:00

Szakmai kerekasztal a lehetőségekről, ötletekről, együttműködésről

(Hogyan lehetne szélesebb körben megismertetni a díjat és a családbarát médiamegjelenéseket? Témaötletek, újságíró és fotósképző intézmények bevonása stb.)

12:00-13:00

Szakmai kerekasztal beszélgetés

A Média a Nemzedékekért-díj és a Családbarát Médiáért-díj határon túli zsűrizési szempontjainak újragondolása, tennivalók, tervek egyeztetése

 

A PROGRAM FŐ TÁMOGATÓJA:

b_pageo_ff_hu

Vissza