Ismét átadták a Média a Családért Alapítvány díjait

Az elismeréseket ünnepélyes keretek között adták át január 18-án a Várkert Bazárban.


Az elismeréseket ünnepélyes keretek között adták át január 18-án a Várkert Bazárban. A Média a Családért Alapítvány és a Képmás magazin 2007-ben alapította a Média a Családért-díjat, tavaly pedig további két kategóriát is létrehoztak, emellett három közönségdíj és az EMMI különdíja is gazdára talált.

 

A rendezvény bevezetőjeként két rövid szakmai előadás hangzott el. Dr. Veszelszki Ágnes a digitális kommunikáció nyelvre gyakorolt hatásáról, dr. Kovács Gábor pedig az alapítvány által megrendelt, idősekkel kapcsolatos kutatás eredményeiről beszélt.

 

„A média történeteket mesél. Aggasztókat, elbűvölőket, meglepőket. Sokszor szépeket, máskor hazugokat. De vajon ezek a történetek rólunk szólnak: a mi hétköznapjainkról, a valódi érzéseinkről, a mindennapi feladatainkról: a családunkról? A média szenzációra éhes – mondják a szakemberek. Mi pedig úgy gondoljuk: nincs igazibb-igazabb szenzáció a családnál” – írja dr. Aczél Petra, a Média a Családért Alapítvány kuratóriumi elnöke, a Corvinus Egyetem egyetemi tanára a 11 éve alapított díjról.

 

Idén a családbarát médiának szóló legnagyobb elismerést, az 500 000 Ft-tal járó Média a Családért-díjat Élő Anita vehette át Lévai Anikótól, a Heti Válaszban megjelent „Melyik nem kellett volna?” című írásáért. A díj 2017-es támogatója a Béres Gyógyszergyár volt. „A társadalom legkisebb sejtje a család, amely az ember életének, fejlődésének, kiteljesedésének alapja. Gyökér, amelyre támaszkodunk, forrás, amely táplál, példa, amely épít, erő, amely megtart, szeretet, amely boldogságra tanít” – fogalmazott Béres Klára, a cég kommunikációs igazgatója.

 

Media a Családert-díj átadó 2018 Lévai Anikó

 

Lévai Anikó beszédében kiemelte, hogy „miután a fiatal generációkért az alapítvány »megtette, amit megkövetelt a haza«, itt az ideje a családokon belüli másik kiszolgáltatott generációra is ráirányítani a figyelmet.” Ezzel arra utalt, hogy 2016-ban a Média a Családért Alapítvány figyelme az idősek felé is fordult, és megalapította a Nemzedékekért-díjat, valamint elindította a Corvinus Egyetem által végzett, idősekkel kapcsolatos kutatást.

 

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár beszédében elmondta, 2018 a Családok éve. A több támogatás, sok színes program mellett fontos, hogy a lehetőségekről hiteles forrásból, pontosan tájékozódhassanak az érintettek. „Ebben szükségünk van a média együttműködésére is. A média közvetítheti és rombolhatja a családi értékeket. Ezért is értékeljük azokat, akik segítenek abban, hogy Magyarország egy családbarát ország legyen” – hangsúlyozta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Az EMMI különdíját Jobbágyi Zsófia Magyar Hírlapban megjelent „Dicsérj, dicsérj, dicsérj” című vezércikke kapta.

 

A Média a Nemzedékekért-díjat Horváth Ágnes és Horváth Szilárd kapta. A Kossuth Rádió „Napközben” című műsorában készült, „Aktív időskor” című felvételükért vehették át az EMMI által támogatott elismerést Novák Katalintól.

 

Az 500 000 Ft-tal járó Külhoni Média a Családért-díjat Kiss Réka, a Hírek.sk oldalán megjelenő „Otthontalan memoár” című írásáért kapta.

 

A Média a Családért-díj és a Média a Nemzedékekért-díj kategóriában közönségdíjast is választhattak a mediaacsaladert.hu-n szavazók. Előbbi nyertese Kozák Annamária, az „Apa Akadémia” című, Katolikus Rádióban megjelenő műsoráért, utóbbit Finy Petra nyerte el, a wmn. hu oldalon megjelenő ,,Békén kell hagyni a gyerekeket” c. munkájával.

 

Média a Családert-díj átadó 2018 Herczku Ágnes

A díjátadó házigazdája Herczku Ágnes volt, az esten fellépet Karsai Veronika pantomimművész, Herczku Ágnes és Nikola Parov, valamint a Flautett Fuvolakvartett.

Media a Családert-díj átadó 2018

 

Az esemény záróakkordja Emmer László „Képmások” című fotókiállításának megnyitója volt, amelyen a Képmás magazin címlapinterjúihoz készült fotókból láthatott válogatást a közönség. A tárlatot Szám Kati, a Képmás főszerkesztője nyitotta meg. A kiállítás megvásárolható képeinek vételárát a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek utalják a szervezők.

Emmer László „Képmások” című fotókiállítása

Vissza