Májusi győztes témák: down szindrómás a családban, a háború és a gyerekek


MAGYARORSZÁGI GYŐZTES JELÖLTEK – AMBRUS ESZTER ÉS NAGY-BOZSOKY JÓZSEF

 

A Down-szindróma még ma is sokakat megrémít, az érintett gyerekeket nem mindenki fogadja el. Pedig ők is gyerekek, akik egészséges társaikhoz hasonlóan boldogok lehetnek – erre próbált rámutatni az MTVA Találkozás című műsorának stábja. A témával foglakozó adás a Média a Családért-díj áprilisi jelöltje lett, ennek apropójából beszélgettünk Ambrus Eszter felelős szerkesztővel.  A Találkozás stábja mindig fontosnak tartja, hogy olyan élethelyzeteket mutasson be, amelyek nehéznek tűnnek.

 

Tovább a jelöltek oldalára >>>

 

A Média a Családért-díj 2022 támogatója:

 

KÜLHONI GYŐZTES JELÖLT – SZOMOLAI ANDREA

 

Alig csendesedett le a koronavírus-járvány, máris érkezett az újabb tragédia: szomszédunkban kitört a háború, Ukrajnát megtámadta Oroszország. A helyzet, még ha csak az érzések szintjén is, de a gyerekekre is hatással van, meginoghat az ő biztonságérzetük is. Ennek kapcsán foglalkozott írásában a gyerekek helyzetével Szomolai Andrea. A Ma7.sk felületén megjelent cikk a Média a Családért-díj májusi külhoni jelöltje lett.

 

Amikor az ukrajnai háború kitört, a felnőttekben és a gyerekekben egyaránt sok kérdés fogalmazódott meg, ez történt Andreáéknál is. „Az újságírás mellett tanárként dolgozom, és amikor az első híreket meghallottam, egyből tudtam: a gyerekek rögtön kérdezősködni fognak, amikor bemegyek dolgozni.

 

Tovább a jelölt oldalára >>>

 

A külhoni Média a Családért-díj támogatója:

     

 

 

Vissza