Nagy Anna az Egyszülős Központ vezetője


„Magyarországon nagyjából 300 000 egyszülős család él, ez már komoly tömeg, beszélnünk kell róluk” – mondja Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője, szakmai Tanácsadó Testületünk tagja, akit feladatokról, kihívásokról és a média családképéről kérdeztünk.

 

2019. június 5-én megalakult a Média a Családért Alapítvány szakmai Tanácsadó Testülete. Honlapunkon hétről hétre egy interjú keretében mutatjuk be a tagokat.

 

– Az Egyszülős Központ azokat a családokat támogatja, ahonnan bármilyen okból hiányzik az egyik szülő. Működésünket két nagy feladat határozza meg: az egyik a gyakorlati segítség nyújtása, legyen szó jogi tanácsadásról, pszichológusról, korrepetálásról, nyaraltatásról – az elmúlt közel két évben több mint hetvenféle szolgáltatást nyújtottunk a családoknak. A másik feladat a közösségépítés – a Központ megnyitása előtt egy több mint 1000 fős kutatást végeztünk, hogy megtudjuk, mi az, amire a családoknak a legnagyobb szükségük lenne, mi jelenti a legnagyobb problémát a számukra. A nehézségek listáján az elszigetelődés került az első helyre. Fontos feladatunk tehát, hogy minél több és változatosabb közösséget hozzunk létre ezeknek a családoknak, hiszen egymástól tanulva, egymásra támaszkodva könnyebb felállni, és könnyebb állva maradni.

 

Tovább a teljes interjúhoz >>>

Vissza