Szeptember 19-én indul az évad – Képmás-estek Pesten és Budán


A Képmás magazin és a Média a Családért Alapítvány által szervezett Képmás-esteknek több éves hagyománya és gyakorlata van. Az ingyenes rendezvényeken családdal kapcsolatos, pszichológiai vagy egyéb mindennapi életünket érintő témák kerülnek terítékre, amelyeket szakemberek segítségével dolgozunk föl előadással, beszélgetéssel és a közönség kérdéseire adott válaszokkal.
Pesten

 

Egy ideje a Kikötő ad új otthont a pesti Képmás-esteknek, ezért a ezentúl témaválasztáskor nem csak a lakótelepi környezetet vesszük figyelembe, hanem azt is, hogy leginkább fiatalokat befogadó helyről van szó, így a következő két esten az oktatással és az internethasználattal foglalkozunk.

 

Budán

A Képmás magazin és a Várkert Bazár szervezésében Budán rendezett Képmás-esteket ettől az évtől “Család és művészet” címmel folytatják. Az új sorozat a hasznos és szórakoztató beszélgetéseken túl a művészet katarzis-élményét is a nézőknek szeretné ajándékozni, ezért minden témához előadás vagy filmvetítés kapcsolódik, amely után Szám Kati, a Képmás magazin főszerkesztője beszélget az alkotások által felvetett kérdésekről szakértő vendégekkel.
A szeptemberi estek témája

TESTVÉREK KÖZÖTT – szeptember 19., 19 óra

 

Mennyire határozza meg személyiségünket, hogy van-e testvérünk és hány? Más társ, szülő, barát, munkaerő az, aki testvér mellett nő föl? Hogyan befolyásolja a szülő a testvérkapcsolatot, hogyan határozza meg a testvérkapcsolat az önismeretünket? Számít-e, hogy hányadikak vagyunk a születési sorrendben? Milyen konfliktusok rejlenek egy egyke és egy nagycsaládos párkapcsolatában? Hogyan változik a testvér szerepe az életükben, mikor válhat különösen fontossá a különböző életszakaszok során? Változott-e a testvér szerepe a nagycsaládok atomizálódásával?

Előadó vendég: Bolyki Brothers
Szakértő vendég: Csáky-Pallavicini Zsófia, klinikai szakpszichológus és családterapeuta
Moderátor: Szám Kati, a Képmás főszerkesztője

 

Helyszín: Várkert Bazár, 1013 Budapest, Rendezvényterem

 

A HÁLÓ CSAPDÁJÁBAN ÉS VÉDELMÉBEN – szeptember 27. 19 óra

Gyerekek, szülők és nagyik a neten – a technikai ismereteken kívül mit kellene tudnunk, mielőtt az online térbe lépünk? Mit tud rólunk a Nagy Testvér, egyáltalán kinek kellenek az adataink?  Információk a fogyasztói szokásainkról, vagyoni helyzetünkről, személyes adatainkról és véleményünkről, egészségi állapotunkról, magánéletünkről – mit lehet és mit kellene diszkréten kezelnünk és hogyan? Előadás és beszélgetés alaptalan félelmekről és valós veszélyekről; az internet biztonságos használatáról.

Vendég: Csizmazia-Darab István, az ESET Magyarország IT biztonsági szakértője.
Moderátor: Szám Kati, a Képmás főszerkesztője

 

Helyszín: Kikötő, 1156 Budapest, Száraznád u. 5.

 

Októberi előzetes

Nemcsak egymástól válunk – Színház a Képmás-esten
2017. október 16. 19.00-20.00

Tanítani menő, tanulni élmény? – Beszélgetés Joós Andrea, középiskolai tanárral
2017. október 25. (szerda) 19:00

Vissza