Televíziós adások a decemberi győztesek

Egy házaspár őszinte vallomása egy nehéz időszakról, amiben 9 évig várták gyermeküket, valamint egy 10 éves zseni kisfiú története a decemberi győztes témák.


Kata és Lajos kilenc évet várt, hogy babájuk megfoganhasson, kisfiúk, Simon most ötéves. Cikluskövetési módszer alkalmaztak, rendezték azokat az egészségügyi problémákat, amelyek a kicsi érkezésének útjában álltak. Történetüket a Duna TV Új Nemzedék című műsora mutatta be, az adás a Média a Családért-díj decemberi jelöltje lett. A párral Erhardt Ágoston beszélgetett, a témáról őt kérdeztük.

 

A meddőség problémakörével rengeteg gyerekre vágyó pár küzd, ennek kezelésében szerettek volna új színt, új lehetőséget bemutatni Ágostonék. „Az első lehetőség, ami szóba kerül, nagyon gyakran a lombikprogram, pedig elérhetők más megoldások is, például a NaPro. Persze nincsenek bennem előételek azok iránt, akik a lombikot választják, de a lehetőségeket jó ismerni, bemutatni” – mondja a riporter. Kata és Lajos örömmel vállalta a felkérést, őszintén beszéltek a kilencéves várakozás nehézségeiről, kihívásairól.

 

Tovább olvasom >>>

 

 

A Médi a Családért-díj támogatója:

 

 

 

 

 

 

 

 

A tíz éves Bánhegyi István klasszikus csodagyerek, aki két és fél évesen írt és olvasott, számolt. Ma már négy nyelven beszél, kiemelkedő rajztehetség, tudja azt i

s: felnőttként orvos lesz. A királyhelmeci kisf

iút a Ma7.sk videós anyagából ismerhette meg a közönség. Az adásról, amely a külhoni Média a Családért-díj decemberi jelöltje lett, az azt készítő Regfilm főszerkesztőjével, Bartók Csabával beszélgettünk.

 

Bánhegyi István, a királyhelmeci csodagyerek azért került Csabáék látóterébe, mert a nyíregyházi Jósa András Múzeum egyik tavalyi kiállításán bemutatta a fiú rajzait, a stáb egyik tagja pedig készített erről egy pár perces anyagot. Merthogy a kisfiú minden fonton igazi tehetség, rajzos alkotásait már több felvidéki, magyarországi és csehországi nagyvárosban láthatta a közönség. Csaba a nyíregyházi kiállítás kapcsán figyelt föl a kisfiúra, amikor pedig lehetősége nyílt a stúdióbeszélgetések készítésére, egyből meg is hívta őt és édesapját.

 

Tovább olvasom >>>

 

A külhoni Média a Családért-díj támogatója:

Az erős Magyar közösségek éve 2020

Vissza