B. Vida Júlia

Jelölve: Március / Médium: ma7.sk / Díjai: Külhoni Média a Családért-díj, Fődíj - 2019

1992-ben szereztem újságírói diplomát a pozsonyi Comenius Egyetem Bölcsészettudományi Karán. Az írást azonban már kisiskolás koromban elkezdtem, gyermek- és diáklapokban publikáltam. Később, középiskolásként és egyetemistaként, főleg a Csallóköz regionális hetilapban jelentek meg írásaim. Több mint 20 évig dolgoztam a Szabad Újság országos terjesztésű hetilapnál, majd egy rövid ideig a Felvidék.ma hírportálnál tevékenykedtem. 2018 tavaszától a ma7 médiacsaládnál vagyok rovatvezető. Legkedvesebb témáim közé tartozik azoknak a kisembereknek, mindennapi hősöknek a bemutatása, akik nehéz élethelyzetben is helyt tudnak állni.


Vissza

A pályaműről

Hanna és Kincső az első pillanattól a családunkhoz tartozik

Díj: Külhoni Média a Családért-díj, Fődíj - 2019

Orosék még házasságuk hajnalán tettek egy fogadalmat, hogy ha úgy hozná a sors, mások gyermekét is magukhoz vennék és felnevelnék. De ne menjünk a dolgok elébe, ismerkedjünk meg az ő nem mindennapi történetükkel. 

 

A családfő, Csaba, aki református lelkész és optikus, a bejárati ajtóban fogad. Odabenn meleg, adventi hangulat. A feleség, Márta, aki a helyi művészeti iskola igazgatója, forró teával kínál. Lassan beszállingóznak a szobába az éppen otthon lévő gyerekek. A tizenhét éves Boglárka Sára a komáromi gimnázium harmadikos tanulója, aki egyelőre szemorvosnak, méghozzá gyermekszemorvosnak készül, bár szülei szerint lírai szoprán hangja is nagyon szép, így akár az éneklésben is – amit a kórusban csiszolgat kicsi korától – sokra vihetné.

 

A teljes cikk a ma7.sk oldalán olvasható >>>