Bokor Klára

Jelölve: December / Médium: ma7.sk

Amikor a rendszerváltás után lett mondanivalómnak platformja, akkortól lettem a Felvidéken megjelenő Szabad Újság tudósítója, valamint a Vasárnap magazin és a Remény katolikus hetilap külső munkatársa. 14 éven át szülőfalum Szőgyén havilapját is szerkesztettem. Hittanárként jelentkeztem a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsésztudományi karának képzésére, ahol közösségi újságírást tanultam. Jelenleg a Magyar7 médiacsalád érsekújvári tudósítója vagyok.

Évek alatt kristályosodott ki, hogy az emberi sorsok, életutak téma az, ami a legközelebb áll hozzám. Nyitott riportalanyokat kíván, akik őszintén képesek beszélni a helyzetükről, az újságírónak meg az a dolga, hogy ezekről ugyanilyen őszinteséggel, emberségesen, beleérző készséggel írjon. Nehéz, mert sokszor fél napot vagy többet is töltök a riportalannyal vagy a családdal, hogy életük minél több oldalát megismerjem. Felvidéki újságíróként a magyar közösség társadalmi életének, rendezvényeinek, örömének és bánatának bemutatása szívügyem, s erre a Magyar7 médiacsaládnál kiváló lehetőségeim vannak.


Vissza

A pályaműről

Köszönjük, hogy az életünk része volt

Bokor Klára a Magyar7 magazinban megjelent írásában Mátyus Andreát és családját mutatja be, aki 2018 elején elvesztette férjét. Az írás a Külhoni Média a Családért-díj decemberi jelöltje lett.