Csatlos Tünde és Farkas-Ráduly Melánia

Jelölve: Május/ Médium: Nőileg
“Kíváncsi vagyok. Kíváncsi a környezetemre, a körülöttem élő emberekre, a világra. Ezért az, hogy a Nőileg magazin szerkesztője vagyok, csodálatos lehetőség arra, hogy ne csak én lássam mindazt, ami itt van, körülöttünk, a szomszédban, hanem megmutassam, bemutassam mindenkinek. Jó, ha ezekből a kis szeletekből mindannyian részesülünk nem csak úgy, hogy olvasóink a lapot böngészik, hanem úgy, hogy maguk írják a lapot: ötleteikkel, élményeikkel. Öröm részese lenni ennek.” – Csatlós Tünde

“Tizenegy éve harmadéves egyetemistaként kerültem egy Maros megyei napilaphoz, ahol az egyik kollégám előszeretettel hangoztatta a „Zöld vagy, Julis!” mondatot, ezzel is célozva a zsenge koromra.

Azóta felnőttem, napi-, heti- és havilapnál dolgoztam, de televíziós és rádiós riporterként is bemutatkoztam. Jó néhány év után beláttam, hogy írásban szeretem és tudom a legjobban kifejezni magam, egy saját blogot is elindítottam, ahol elsősorban a magyar nyelv tisztán tartásával kapcsolatos írásokat teszek közzé. Ezenkívül különféle kiadványok tördelésével is foglalkozom, és ha szükséges, korrektúrázok is.

A bemutatkozóból nem maradhat ki az egyik kedvenc időtöltésem, a tánc (standard és latin-amerikai táncok), amely lassan tíz éve állandó szereplője az életemnek. A férjem a partnerem, akivel eddig számos nem hivatalos és hivatalos versenyen vettem részt.

 

Többször feltettem magamnak a kérdést, hogy hol van az otthonom. Temesváron, ahol több mint hét éve élünk? Vagy az egyetemi évekkel és a szakmai pályafutásom kezdeteivel fűszerezett Marosvásárhelyen? Esetleg Csíkszentdomokoson, ahová a gyökereim vezetnek? Bízom benne, hogy valamikor a közeljövőben erre a kérdésre is választ kapok.” – Farkas-Ráduly Melánia


Vissza

A pályaműről

Édes Erdély, itt lakunk

Gábor budapesti értelmiségi családba született a hetvenes évek közepén. Édesapja a magyarországi számítástechnikai szakma egyik ősfigurája volt, akinek, bevallása szerint, nem örökölte műszaki beállítottságát. Mivel azonban a zene mellett semmilyen “komoly” szakma iránt nem mutatott kellő szorgalommal társuló érdeklődést, végül mégis az atyai pályán kötött ki. A kilencvenes-kétezres években még kevesen dolgoztak ebben a szakmában, így nagyon sok fiatal viszonylag gyors karriert futhatott be.