Csincsik Zsolt

Jelölve: Március / Médium: Csincsik ZsoltKülhoni Média a Családért-díj 2018Magyar Szó

“Az újvidéki Magyar Szó közéleti napilapnál 2004 derekán kezdtem el dolgozni, mint Ada községi tudósító. Kezdettől a lap zentai szerkesztőségének tagjaként a Tiszavidék rovat újságírója vagyok, de rendszeresen publikálok más rovatokon is. Az érdeklődési területem és munkaköröm a közélet egészére kiterjed, így a belpolitikától a gazdaságon, a művelődésen és az oktatáson át egészen a sportéletig. Adán két éve újságíróként és szerkesztő-helyettesként részt veszek a Körkép című helyi újság elkészítésében, amely havi rendszerességgel számol be a község eseményeiről, történéseiről. Mindkét lapnál igyekszem hasznosan és a magyar közösséget szolgálva végezni az újságírói munkámat. A zentai Gimnáziumban érettségiztem, majd az újvidéki Bölcsészettudományi Kar Magyar Tanszékén szereztem magyar nyelv és irodalom szakos tanári diplomát. 1975. júliusában születtem Zentán, nős vagyok, két gyermek boldog és büszke apja. Adán élek és dolgozom.” –  Csincsik Zsolt


Vissza

A pályaműről

Saját házban formálódik az otthon

Az adai Bogáromi és a moholi Bognár család a Prosperitati Alapítvány támogatásával vásárolt családi házat.
A Prosperitati Alapítvány falusi házak vásárlásáról szóló legutóbbi pályázatának szerződéseit február elején írták alá a nyertes családok, köztük a Bogáromi házaspár, amely az 1,2 millió dináros támogatás segítségével Adán vásárolt házat, illetve a kétgyermekes Bognár család, amely Moholon vett házat. Mindkét család már legalább tíz éve álmodik saját ingatlanról, amely az alapítvány támogatásával vált valóra.
Bogáromi Tamás és Bogáromi Cenc Katalin Adán, a November 29. utcában talált saját családi fészekre. A ház lakható, már beköltözött a házaspár, de az idén belekezdenek a renoválásba, mert szeretnék egy kicsit kipofozni és komfortosabbá tenni. Nagy segítségnek tartják a házvásárlási támogatást, hiszen a lakóingatlant nagyobb részt az alapítványi támogatásból, kisebb részt önerőből vásárolhatták meg.
Az írás 2018. február 11-én jelent meg.