Hajnal Csilla

Jelölve: Szeptember/ Médium: liget.ro

Marosvásárhelyen születtem, és azóta is itt élek, most már gyerekeimmel és férjemmel. Azt hiszem, itt is akarok megöregedni. Szeretek beszélgetni az emberekkel, mert mindenkinek rengeteg története van, és szinte mindenkitől inspirálódom egy kicsit. Van, akinek a hanghordozása tetszik, van, akinek a szeme, amikor saját magáról beszél, s van, akiben az, ahogyan előadja a történeteit. A családom a legfontosabb számomra, a munkám pedig az életem része, amely nem zárul le ott, hogy haza jövök a szerkesztőségből, mert a legtöbb téma, amely inspirál és újságcikké formálódik a fejemben az embereknél kezdődik, akikkel beszélgetek munka után. Egy Maros megyei hetilapnál kezdtem az újságírást tíz évvel ezelőtt, és nyolc éve dolgozom a Vásárhelyi Hírlapnál, legújabban pedig a szintén ehhez a lapcsaládhoz tartozó Liget.ro portálnak is írok családdal, gyerekekkel, anyákkal és “régi nagy szerelmemmel”, azaz lakberendezéssel kapcsolatos anyagokat.
A Családbarát Médiáért-díj határon túli jelöltje szeptemberben Hajnal Csilla: A Facebook árnyoldalai, avagy jöttem, láttam, posztoltam című írása. A cikk a liget.ro portálon jelent meg.
Vissza

A pályaműről

A Facebook árnyoldalai, avagy jöttem, láttam, posztoltam

A Facebook árnyoldalai, avagy jöttem, láttam, posztoltam
Hajnal Csilla • 2017. július 20.
Nagyanyáink tinédzser korukban attól tartottak, nehogy lemaradjanak a legfrissebb pletykákról, ezzel szemben a mai tinik (és nemcsak) attól szoronganak, nehogy lemaradjanak az online közösségi oldalak legfrissebb történéseiről, mert úgy érzik, ha lemaradnak, kimaradnak. A két kor között az a hatalmas különbség, hogy míg nagyszüleink korában ki kellett mozdulni a házból, szóba kellett állniuk másokkal, személyesen kellett elbeszélgetniük az emberekkel, hogy értesülhessenek a jó pletykákról, addig ma erre már nincs szükség, a szorongóbb, introvertáltabb emberek számára is elérhető a világ a saját szobájuk magányából.

Szigyártó Adrienn marosvásárhelyi pár- és családterapeutával beszélgettünk a FOMO-jelenségről, amely a „fear of missing out” angol kifejezés rövidítése, és napjaink elterjedt kényszerbetegségét fedi.

A teljes cikk a liget.ro oldalon olvasható el. >>>