Jenei Klementina

Jelölve: Február/ Médium: Magyar Szó

“A szavak szerelmeseként  35 évesen találtam meg az utam. Éveken át az Új Kanizsai Újság felelős szerkesztőjeként dolgoztam, de egy éve, amióta a Magyar Szó, Vajdaság legnagyobb eladott példányszámú újságírójaként tevékenykedem, elsődleges feladatomként tartom az itt maradottak ösztönzését a helyben való boldogulásra. Hiszem és vallom Wass Albert szavait: „Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország.”

Ennek szellemében kutatom fel azokat az embereket a környezetmben, akik hasonlóképpen gondolkodnak, mentesek a nihilizmustól és arra összpontosítanak, hogy itthon boldoguljanak, mert lehet, csak keresni kell a lehetőségeket. Faragó Janiék kiváló példái annak, hogy Németországból hazatérve egy majdnem kétezres lélekszámú, lélegeztetőgépen lévő faluban is van élet, de még milyen! Olyan, ahol a saját boldogsáunk,a  belső békénk számít igazán, semmi más!

Gyerekek az asztal körül, szeretet, a komfortzónából való kilépés, ami biztosítja a megálmodott jót!” – Jenei Klementina


Vissza

A pályaműről

Hazatérők - Az oromi biotermelő itthon érzi magát igazán gazdagnak

Faragó Jánost 2010-ben az Év Biotermelője címmel tüntették ki, azóta is egyre sikeresebb munkájában, amit az is bizonyít, hogy már külföldre is eljutott nem csak hírneve, de termékei is. Azonban kacskaringós utat járt be, hogy visszatérhessen szülőfalujába, ahová elkísérte német származású felesége is. Mint mondja, mindenkinek oda húz a szíve, ahol meglátta a napvilágot. Őt Oromra, a legnagyobb lányát pedig vissza, Németországba.