Magyar Ádám

Jelölve: Augusztus / Médium: Duna TV

Magyar Ádám 2013 óta a Ridikül szerkesztője, részt vett már az első adások készítésében is. Eddig közel kétszáz adást szerkesztett, ez a munka tölti ki mindennapjait. Csapatát remeknek tartja, nagyon szeret velük dolgozni. 

 


Vissza

A pályaműről

Főszerepben az apák 

Főszerepben az apák 

 

Az apák szerepének fontosságát ma már senki nem vitatja, nem egy kutatás igazolta, hogy a kezdetektől számít, mennyi időt töltenek a kicsikkel. Ezt a kérdéskört taglalta a Ridikül Főszerepben a családapák című adása is, amely a Média a Családért-díj augusztusi jelöltje lett. A témáról Magyar Ádám szerkesztőt kérdeztük.

 

Amikor a jelölés miatt fölhívtuk, időt kért, kislánya épp akkor ébredt fel, mellette volt. Nem sokkal később viszont már rendelkezésre is állt, akkor tudtuk meg: maga is nemrég lett apuka. A téma, amelyről az általa szerkesztett műsorban három családapa, Aradi Tibor humorista, Hámori Máté karmester és Serbán Attila színész társalgott, emiatt is igen közel állt hozzá. „A Ridikül 2013 tavaszán indult, már több mint ezer adásunk volt a legkülönbözőbb témákban, viszont a családi ügyek érintését mindig is különösen fontosnak tartottuk. A magam részéről olyan témákat is szeretek feldolgozni, amelyeknél az anyukák véleménye mellett az apukákét is megismerhetjük. Egyszerűen jó bepillantást adni az apukák életébe, az apukák világába” – emeli ki Ádám. Hozzáteszi, hogy jelen adás már a sokadik volt, amelyben kifejezetten apákkal beszélgettek.

A vendégkört most is úgy rakták össze, hogy figyeltek arra, a beszélgetőtársak különböző területekről érkezzenek, eltérő legyen az életútjuk, más megközelítésből nézzék a kérdéseket. És bár nem mindenben értettek egyet, az nem kérdés, hogy apaként mindannyian jól megállják a helyüket, és az apaságra a legfontosabb szerepként tekintenek. Az adást a szerkesztő emiatt is szerette, hiszen mindig jó érzés számára, olyan műsorokat létrehozni, ahol a család fontossága is előtérbe kerül.

„Nagyon bízom abban, hogy az apaszerep jelentőségét, ma már nem kell külön hangsúlyozni, hiszen ez mindenki számára természetes. Azt, hogy a gyereknevelésből, a családi életből a férfiak is szeretnék kivenni a részüket, a saját bőrömön is tapasztalom: kislányom tavaly szeptember végén született, és magam is próbálok minél több minőségi időt vele tölteni” – hangsúlyozza. Ezt tapasztalja környezetében is, sehol nem kérdés, hogy a fiatal apukák kiveszik-e a részüket a gyerekek körüli ­teendőkből.

 

Magyar Ádámmal Szabó Emese beszélgetett