Mohay Bence

Jelölve: Március / Médium: M4 Sport

Mohay Bence az M4 Sport munkatársa, az elődnek számító Telesport szerkesztőségébe még 19 évesen került. Tizenkét éve sportriporter, már készül az olimpiára és a foci Eb-re is.


Vissza

A pályaműről

Nagytesó született - így várta a öccse érkezését a vb-győztes Lőrincz Tamás kislánya

Az élsportolóknak sokat kell távol lenniük családjuktól, a meccsek, versenyek, edzőtáborok miatt rengeteget vannak külföldön. Sikereiknek persze részese a hátországuk is, de életük így sem egyszerű. Ezt a kérdéskört boncolgatta az M4 Sport, amikor stábjuk ellátogatott Lőrincz Tamás vb-győztes birkózó otthonába azt követően, hogy megszületett második gyerekük. Az adás a Média a Családért-díj márciusi jelöltje lett.
A sportolók rendszerint eredményeikkel kerülnek be a hírekbe, egy-egy világverseny, hazai rangadó kapcsán hallunk róluk. Lőrincz Tamás birkózót is olimpiai ezüstérme, világbajnoki és három Európa-bajnoki győzelme miatt emlegetjük, abba kevésbé gondolunk bele, hogy túl a tehetségen és a rengeteg edzésen, mi áll a sikerek mögött. Emiatt is akart a kulisszák mögé pillantani Mohay Bence szerkesztő. „Engem mindig érdekeltek az emberi történek, hogy mi áll az eredmények mögött. Emiatt is figyeltem föl arra, amit Szöcsi, ahogy mindenki ismeri, a világbajnoki cím megszerzése előtt nyilatkozott” – mondja. A birkózó a döntő előtt arról beszélt, hogy otthon várja gyönyörű kislánya, a felesége, nemsokára pedig megszületik a második gyermekünk. Elmondta, mennyire nehéz ilyenkor lehúzni a kerekes bőröndöt az edzőtáborba, tudván, ott kell hagynia őket 1-2 hétre. Bence szerint ritkán hallani ilyen őszinte, emberi nyilatkozatot egy olimpiára készülő sportolótól, ezért határozta el, hogy műsort készít a babavárásról és az új családtag érkezéséről. Stábjuk egy hónappal a második baba születése előtt és azt követően forgatott a Lőrincz család otthonában. A műsorból kiderült, hogy az olimpiai felkészüléssel járó nehézségek ellenére milyen harmonikus családba érkezett a kis Marci. „Lenyűgöző volt hallani, hogy a világbajnok birkózó és felesége is a másik nehézségeit látja meg először a sajátjai helyett, és minden erővel azon van, hogy segítsen a társának. A házaspár igazi csapatként működik” – emlékezik Bence. A műsorból kiderül, nyoma nem volt annak, hogy Dóri félne, hogy Marci érkezését követően nem ő lesz a középpontban.

„Megindító volt, ahogy ösztönösen már akkor is a család tagjának tekintette a kistesót, amikor még az anyukája pocakjában volt”

– teszi hozzá a riporter, aki négy fiútestvér közül a második, két öccse születésénél maga is átélte ezt a várakozást.
/Mohay Bencével Szabó Emese beszélgetett a győztes adásról./