Dr. Kutassy Jenő, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnökhelyettese


“Félrevert harangok mellett nem lehet gyermeket vállalni. A mai rossz hangulatot kell felszámolni. Kevesebbet kell beszélni a népesedés helyzetéről, és többet arról, hogy micsoda nagyszerű dolog anyának, vagy apának lenni! Mi kétszáz gyereket nevelünk Déván, és ha bármelyik házunkba elmegyek, és az asztalfőről megáldom az ebédet, bennem hatalmas férfiúi büszkeség van; szerintem egy férfinak az asztalfőn van a helye a családja körében, és jólesik, ha látja, hogy ez a család szép, tiszta, rendezett, boldog és örömteli hangulatú.

Az apai hivatás szépségeiről, örömeiről sokat kellene beszélnünk, hisz egy férfi számára az igazi önmegvalósítás a család. Szebbet alkotni, mint egy élő, halhatatlan lelkű gyermek, azt hiszem, nem lehet. A család, a gyermekek, az élet iránti vágyat kellene magunkban és egymásban felkelteni. II. János Pál pápa mondta, hogy a halál kultúrája van most Európában. Feladatunk tehát az élet kultúrájának megteremtése.” Böjte Csaba

 

Kutassy Jenő 50 éves közgazdász. Három gyermeke és már egy unokája van. A Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnökhelyettese. A NOE delegáltjaként tagja a közmédiumokat felügyelő Közszolgálati Testületnek.  Szeretné minél több hasonlóan gondolkodóval együtt építeni az Élet kultúráját.

Vissza