Beszéljünk a pénzről!

Alapítványunk a Magyar Nemzeti Bank támogatásával a családok és a fiatalok pénzügyi edukációját egy tematikus melléklettel segítette, amelyet mind nyomtatott, mind online formában megjelentettünk.

Alapítványunk a Magyar Nemzeti Bank támogatásával a családok és a fiatalok pénzügyi edukációját egy tematikus melléklettel segítette, amelyet mind nyomtatott, mind online formában megjelentettünk.

Alapítványunk a Magyar Nemzeti Bank Társadalmi kapcsolatokért felelős programja támogatásával a családok és a fiatalok pénzügyi edukációját egy tematikus melléklettel segítette, amelyet mind nyomtatott, mind online formában megjelentettünk. A nyomtatott mellékletet a Képmás magazin részeként juttattuk el a magazin olvasóihoz.

Miből élnek a fiatlalok? Hogyan edződtünk meg anyagilag a járványhelyzetbn? A pénzről beszélgettünk:

Miből lehet megélni? – Az önállósodás kapujában álló fiatalokat kérdeztük
Mit tudnak a megélhetésről, és miből tudnak megélni az önállósodás kapujában álló, de még tanulmányokat folytató fiatalok? A megkérdezettek pénzügyi ismerete változó, viszont a legtöbben igen tudatosan állnak hozzá a kérdéshez.
Fekete Fanni húsz huszonévest kérdezett meg.

Beszéljünk a pénzről! – A pénzügyi nevelés már gyerekkorban elkezdődik

A pénzügyi döntésekkel sokszor a felnőttek is küszködnek. Egyrészt nem könnyű a lehetőségeket, határokat átlátni, másrészt fontos párkapcsolati sarokpont is az elképzelések és döntések egyeztetése. A tudatos tervezés is fontos, ezt gyerekeinknek is meg kell tanítanunk. A gyerekeknek mindig a szülői példa a legfontosabb, elsőként azt követik.
Szabó Emese írása

Járványhelyzetben megedződve: hogyan változtak szokásaink, igényeink, szükségleteink?
A koronavírus-járvány tavaszi startjának senki nem örült, de az első hullám során átélt szokatlan élethelyzetek legalább segíthettek abban, hogy átgondoljuk igényeinket, szokásainkat, szükségleteinket. Hogyan változott meg az életünk, és miként könnyítheti meg mindez a nehéz helyzetek átvészelését?
Szabó Emese összefoglalója

Hogy állunk az anyagiakkal? – Így változott a pénzügyi tudatosságunk a koronavírus óta
Milyen a magyarok pénzügyi tudatossága? Hogyan befolyásolta a magyar családok pénzhez való viszonyát a koronavírus, és hogyan készülhetünk fel egy hasonló krízishelyzetre? Hergár Eszter, a Magyar Nemzeti Bank igazgatója szerint fontos előre gondolkodni és már gyermekkorban megalapozni a pénzügyi tudatosságot.
Fekete Fanni interjúja

A családi pénzügyi melléklet a kepmas.hu oldalon is jelent meg. Támogatója a Magyar Nemzeti Bank.