Az Alapítványról

Alapítványunkat 2007-ben alapította a Képmás Kiadó, amellyel azóta is szoros együttműködésben dolgozunk. Tevékenységünk alapvetően a családbarát gondolkodás népszerűsítése, amelynek fő elemei a magyarországi és külhoni Média a Családért díj gondozása és köztudatban tartása, az éves díjátadó megszervezése, valamint a Képmás-estek megrendezése Budapesten, egyes vidéki helyszíneken, valamint nyári fesztiválokon.

Tevékenységünkről röviden

A Média a Családért díj célja, hogy a család – örömeivel és gondjaival együtt – ugyanolyan hangsúlyos szerepet kapjon a médiában, mint a valódi életben. Nyomtatásban megjelenő cikkeket, rádió- és televízióműsorokat és online tartalmakat jutalmazunk, amelyek a fenti témát magas szakmai színvonalon jelenítik meg, és céljuk nem csupán az olvasottság, hallgatottság vagy nézettség növelése, hanem az, hogy információt, erőt, segítséget adjanak a párválasztáshoz, az elköteleződéshez, családtervezéshez, a problémák megoldásához, a családban való boldog élethez. Fontos számunkra, hogy azokat az újságírókat díjazzuk, akik a család témában értékközpontú, a családot erősítő, szakmailag igényes, problémamegoldó anyagot hoznak nyilvánosságra, és ezzel sok olvasót elgondolkoztatnak. A Média a Családért Alapítvány 2016-ban a határon túlra is kiterjesztette tevékenységét, és megalapította a Külhoni Média a Családért-díjat. Egy ilyen díj figyelmet és törődést jelenthet határon túl élő kollégáink számára is. A díj összege mindkét kategóriában 1 millió forint.

A szakmai díj megalapítása óta 114 újságírót jutalmaztunk, és adtunk számukra biztatást az elismeréssel. Minden hónapban egy jelöltet választunk, akiket a Képmás magazinban, az Alapítvány weboldalán és Facebook oldalán is bemutatunk. Közülük kerülnek ki az év Média a Családért-díjának győztesei és az év különdíjasai is. Jelöléseket szerkesztőségekből és olvasóinktól, online követőinktől is várunk és kapunk. A díjakat évente egyszer, januárban, díjátadó ünnepségen adjuk át. Reprezentatív gálánkra mindig meghívjuk támogatóinkat, partnereinket, barátainkat és természetesen az újságírókat, akik az év és az este fontos főszereplői.

Alapítványunk szervezi a Képmás-esteket is, amelyek a Képmás magazin tartalmának részletesebb, élmény alapú, interaktív, jelen idejű megjelenési formái. Szórakoztató, feltöltő, estek, művészi produkciókkal és beszélgetésekkel, ahol vendégeink ismert arcok (szakemberek, művészek, népszerű véleményvezérek), akik retusálás és szerkesztés nélkül jelenhetnek meg a közönség előtt. A Képmás-estek tematikája a családra, az emberi kapcsolatokra, a közösségekre fókuszál, középpontjában végső soron az emberi boldogság áll, amihez mindig konkrét témán át közelítünk. A művészi élmény kiemelt része az estnek, mert segít a témák komplexebb megközelítésében. A Képmás-estek nézőinek jó része visszajáró.

A Képmás-estek mellett 8 alkalmas podcast-sorozatot indítottunk, amelyben fogyatékkal élő embereket/sportolókat/művészeket mutatunk be. A Mégis podcast műsorvezetője Keresztes Ilona.

Képmás Magazin
Támogató
Szerencsejáték Zrt.
Támogató

Tanácsadó Testület

Az évek gyakorlata során felmerült az igény, hogy alapítványunk létrehozzon egy társadalmi tanácsadó testületet, amelyet a családdal, családpolitikával foglalkozó civil szervezetek, valamint az alapítvány munkáját támogató vállalkozások képviselőiből állítsuk fel, hogy kapcsolataikkall és véleményükkel segítsék munkánkat.

A Tanácsadó Testület tagjai:

Bagyó Sándor
Bagyó Sándor
a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke
Baldauf Csaba
Baldauf Csaba
a Kolping Hotel igazgatója
dr. Kutassy Jenő
dr. Kutassy Jenő
a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnökhelyettese, a Sapientia Hittudományi Főiskola gazdasági igazgatója
Kutas István
Kutas István
a Magyar Bankholding, kommunikációs vezetője
Molnár-Bánffy Kata
Molnár-Bánffy Kata
kommunikációs szakember, a Képmás Kiadó és a Salt Communications ügyvezetője
Nagy Anna
Nagy Anna
az Egyszülős Központ vezetője
Skrabski Fruzsina
Skrabski Fruzsina
a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vezetője
Szám Katalin
Szám Katalin
a Képmás főszerkesztője