Média a Családért díj

A díj célja, hogy a család ugyanolyan hangsúlyos szerepet kapjon a médiában, mint a valódi életben. Nyomtatásban megjelenő cikkeket, rádió- és televízió-műsorokat, online tartalmakat jutalmazunk, amelyek a fenti témát magas szakmai színvonalon jelenítik meg, és céljuk nem csupán az olvasottság, hallgatottság vagy nézettség növelése, hanem az, hogy információt, erőt, segítséget adjanak a családban való boldog élethez.

A díj létrehozásakor a magyar médiában kevés figyelmet kapott a család, mára viszont gyakran maga a média az, amely különböző ideológiákkal megerősítve támadja a család hagyományos fogalmát.

Ezért fontos számunkra ma is, hogy díjazzuk azt az újságírót, aki a család témában értékközpontú, a családot erősítő, szakmailag igényes, problémamegoldó anyagot hoz nyilvánosságra, és ezzel sok olvasót elgondolkoztat.

A díjra jelölt munkák között kiemelt téma a párkapcsolati elköteleződés, a házasságok megóvása, a válás megelőzése, a jól működő családok „titka”, a gyermekvállalás, az örökbefogadás, a generációk sikeres együttélése, a gyermeknevelés, a családok társadalmi szerepe.

A szakmai díj odaítélésekor kiemelt szempont, hogy a cikk vagy műsor a kívánt célcsoportot meg tudta-e szólítani, illetve sikerült-e eljuttatnia a fontos üzenetet olyan korosztályokhoz és olyan értékrendű emberekhez is, akik a családbarát szemlélettel ritkábban találkoznak, illetve kevésbé tartják fontosnak.

A Díj támogatói:

Magyar Telekom Nyrt.
Fő támogató
MBH Bank
A közönségdíj támogatója

A Média a Családért díj havi jelöltje:

Minden hónapban három munkát juttatunk el a szakmai zsűrihez. A zsűritagok pontozással választják ki a hónap győztes jelöltjét. Év végén a 12 jelölt közül a zsűri szakmai értékelés kertében dönt a győztesről.

A Média a Családért-díj 2024. júniusi jelöltje:

„Három házasságot mentettünk már meg!” – Végletekig kimerült szülőkön segít a Pihenősziget

A sérült gyerekek nevelése nagyon megterheli a szülőket, nem csak fizikailag, hanem mentálisan is. Az ő feltöltődésüket segíti a Pihenősziget, ahol le lehet tenni a kicsiket arra az időre, amíg a szülők erőt gyűjtenek, regenerálódnak. Az egyedülálló kezdeményezést Mellik Éva és Bognár Péter mutatta be az nlc.hu felületén megjelent videóriportjában, amely a Média a Családért díj jelöltje lett. [...]

Nézze meg a külhoni Média a Családért díj jelöltjeit is!

A szakmai zsűri tagjai 2022-ben:

A nyolc tagú zsűri minden hónapban pontozással választja ki a havi győztes jelölteket. A 12 jelölt közül szakmai tanácskozással kerül ki az év Média a Családért díj Fődíjasa.

Dr. Aczél Petra
Dr. Aczél Petra
a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tanára
Gáspár Monika
Gáspár Monika
a Librettó vezető szerkesztője M5 (MTVA)
Király Eszter
Király Eszter
újságíró
Martí Zoltán
Martí Zoltán
a 777 alapító-főszerkesztője
Mohay Bence
Mohay Bence
az M4Sport műsorvezetője
Molnár-Bánffy Kata
Molnár-Bánffy Kata
kommunikációs szakember, a Képmás Kiadó és a Salt Communications ügyvezetője
Szám Katalin
Szám Katalin
a Képmás főszerkesztője
Szilvay Gergely
Szilvay Gergely
a Mandiner főmunkatársa

Javasoljon Ön is jelöltet!

Ha ismer olyan média tartalmat ami inspiráló és témája a családhoz kapcsolható és elkerülte figyelmünket, jelezze felénk! Legyen az egy családbarát riport, újságcikk, blogbejegyzés vagy bármilyen más tartalom, ami Ön szerint megérdemli a Média a Családért díjat.

Minden ajánlás fontos és hozzájárulhat a pozitív változásokhoz a média világában!