Megjelent a Hungarikum mellékletünk!

Megjelent a 10 hungarikum közelebbről című füzet, amely a Média a Családért Alapítvány és a Képmás magazin együttműködésében valósult meg.

Megjelent a 10 hungarikum közelebbről című füzet, amely a Média a Családért Alapítvány és a Képmás magazin együttműködésében valósult meg.

A 10 hungarikum közelebbről című füzet a Média a Családért Alapítvány és a Képmás magazin együttműködésében valósult meg. A füzet grafikai munkálatait (illusztrációk, tördelés) a Salt Communications végezte.

A kiadványban 10 különböző területet illetve témát képviselő hungarikum szerepel, melyeket a szerzők más-más műfajokban mutatnak be (riport, interjú, történeti összeállítás szakértő megszólalókkal, személyes élményanyag alapján írt publicisztika). A bevezetőből megtudhatjuk, hogyan lesz valamiből hungarikum, milyen sokféleség jellemzi a hungarikumok népes családját és miért fontos egyáltalán, hogy ezeket a nemzeti értékeket ne csak a múzeumi tárlókban őrizzük, hanem mindennapjaink részévé is válhassanak. A cikkek nemcsak komoly ismeretterjesztő tartalmak, de szórakoztató olvasmányok is, egyedi képi megjelenéssel.

A füzetet a Képmás magazin előfizetői a márciusi lapszámhoz mellékelve kapták meg, és elérhető lesz majd a Képmás-esteken is. Anyaga összefűzött on-line összeállításként olvasható a kepmas.hu-n is.

A kiadvány az Agrárminisztérium támogatásával készülhettett el.