A Média a Családért-díj 2023. márciusi jelöltje:

„Ez az első karácsonyunk ötösben”

A magánélet és a munka összehangolása akkor sem egyszerű, ha egy gyerekkel bővül a család, ha ikrekkel, akkor az egyensúly megteremtése végképp kihívás. Erről is őszintén beszélt Rúzsa Magdi, akinek tavaly születtek hármasikrei. Szűcs Anikó vele készült interjúja a Család.hu felületén jelent meg, és lett a Média a Családért-díj márciusi jelöltje.

A magánélet és a munka összehangolása akkor sem egyszerű, ha egy gyerekkel bővül a család, ha ikrekkel, akkor az egyensúly megteremtése végképp kihívás. Erről is őszintén beszélt Rúzsa Magdi, akinek tavaly születtek hármasikrei. Szűcs Anikó vele készült interjúja a Család.hu felületén jelent meg, és lett a Média a Családért-díj márciusi jelöltje.

„Ez az első karácsonyunk ötösben”
Szűcs Anikó

Szűcs Anikó közel két éve dolgozik teljes munkaidőben a csalad.hu-nál, de félállásban már az azt megelőző két évben is írt cikkeket a portálnak. Korábban női magazinoknál tevékenykedett, jelentek meg anyagai a Ringier és a Mediaworks lapjaiban, illetve a kiadóhoz tartozó életmódmagazinokban. Ritkábban, de szokott írni egy online kulturális portálnak is, és készít címlapinterjúkat a Füles rejtvénymagazinba is. Utóbbiakat már több mint 10 éve ő írja.

Rúzsa Magdi hármasikrei tavaly februárban születtek, a Család.hu szerkesztősége pedig április környékén találta ki, hogy írhatnának az énekesnőről, mint újdonsült kismamáról. A portálnál a család és a munka egyensúlya, azok összehangolása mindig kiemelt téma, így az interjúban ezt is fókuszba akarták helyezni. „Mivel Rúzsa Magdi népszerű, sokat foglalkoztatott előadó, kíváncsiak voltunk arra, hogy ezt a kérdést hogyan oldja meg, miként boldogul az új élethelyzettel. A menedzserével május elején vettük föl a kapcsolatot, ő pedig időt kért őszig. Egyrészt mert a gyerekek még picik voltak, másrészt mert nyáron már színpadra állt az énekesnő, így sok volt az elfoglaltsága. A későbbi időpont nekünk jó volt, mert így már arról is tudott nekünk beszélni, hogy élete két területét miként egyeztette össze” – mondja Anikó.

Mivel koncertek még ősszel is voltak, az interjúra novemberben került sor, az ünnepekhez közeledve pedig belevették a karácsony témáját is. Pláne hogy a családnak ez volt az első ünnepe a picikkel. „Nagyon tetszett Magdi őszintesége, hogy beszélt arról is, mennyire új volt neki a helyzet a gyerekekkel. Mert persze az anyukák bizonyos szinten föl tudnak készülni a kicsik érkezésére, de teljesen nem. Neki is sok kihívással kellett szembenéznie, voltak küzdelmei, de mindent meg tudtak oldani. Még akkor is, ha – ahogy ő nevezte – voltak napok, amikor úgy érezte magát, mintha a Super Mario játékban szerepelne, és próbálna átjutni egyik szintről a másikra. Nagy dolog, hogy az anyaság minden gyönyörűsége és szépsége mellett az ilyen helyzetekről is őszintén mesélt. Elmondta az is, hogyan tudott az anyaszerepből »átkapcsolni« az énekesnőibe. Bevallotta, hogy kicsit mindig ott motoszkált a fejében, hogy otthon minden rendben van-e. Tetszett, hogy ezt a kérdést sem festette rózsaszínűre, és azt is fölvállalta, hogy a három gyerek mellett – noha első helyen most ők állnak – az életének a zene és az éneklés is szervesen része. Egyszerűen szüksége van a munkájára és a hivatására ahhoz, hogy töltődni tudjon. A kicsik miatt persze sok dologról le kellett mondania – ilyenek például a nagyobb turnék –, de azt is elfogadta” – mondja Anikó.

A három kicsi mellett több segítőre is szüksége van az énekesnőnek, de ez nem az előadói munkához kapcsolódik, ilyen esetben minden családnál ez a helyzet. Magdi a nehézségek ellenére sem bánja az ikrek érkezését, férjével minden nehézséget le tudnak győzni. Az anyaság formálta a személyiségét is, ma már türelmesebb, gondoskodóbb és lágyabb, érzelmesebb és még empatikusabb, mint régen. Az életében áthelyeződtek a hangsúlyok, mások lettek a prioritások.

Ez a pályamú eredetileg megjelent: csalad.hu

A Díj támogatói:

Magyar Telekom Nyrt.
Fő támogató
MBH Bank
A közönségdíj támogatója

Szavazzon Ön is a Média a Családért-díjra!

A 2023-as Média a Családért-díj szavazása 2024. január 10-ig tart.
Ismerje meg a jelölteket, és vegyen részt a szavazáson!