Új, inspiráló életutakat mutat be a Mégis podcastsorozat most induló második évada

Legyőzhetetlennek tűnő akadályokkal való szembenézésről, akaraterőről és hitről szól a Média a Családért Alapítvány Mégis podcastsorozatának második évada.

Legyőzhetetlennek tűnő akadályokkal való szembenézésről, akaraterőről és hitről szól a Média a Családért Alapítvány Mégis podcastsorozatának második évada.

Legyőzhetetlennek tűnő akadályokkal való szembenézésről, akaraterőről és hitről szól a Média a Családért Alapítvány Mégis podcastsorozatának második évada. A most induló széria középpontjában elsősorban a pszichés és mentális problémákkal, valamint a szenvedélybetegségekkel való megküzdés áll, így az új epizódokban szó lesz többek között a pánikbetegség legyőzéséről, a súlyos drogfüggésből gyógyulásról, és más mentális problémákkal együttélésről is. A Mégis podcastot az előző évhez hasonlóan Keresztes Ilona vezeti, beszélgetőtársainak közös vonása, hogy akaraterejüknek köszönhetően nemcsak a saját életüket tették jobbá, de a gyógyulásukból akár mások is erőt tudnak meríteni.

„Borzalmas napok voltak. Gyakorlatilag a szívinfarktus és az agyvérzés tünetei voltak rajtam, naponta többször is. Volt olyan is, hogy autót vezettem, és egyik pillanatról a másikra leesett a kormányról a kezem… Csak annyi lélekjelenlétem volt, hogy beletapostam a fékbe, így meg tudtam állni. A legváratlanabb helyzetekben és a legprovokatívabb tünetekkel jött elő a pánikbetegség” – vallja a Mégis podcast második évadának első epizódjában Király Kitti rádiós műsorvezető.   

Kitti pánikbetegsége kislánykorában kezdődött, és az évek során rengeteg szenvedést okozott számára, ugyanakkor ez a probléma a tanulmányaira, a munkahelyi előmenetelére és a magánéletére is rányomta a bélyegét.  Betegségének egy súlyos stádiumában Kitti odáig jutott, hogy talán élnie sem érdemes – életének értelmét és a kiutat a fiatal nő végül kisfiának, valamint új szakmájának, a rádiózásnak köszönhetően találta meg.

Amíg a Mégis podcast első szériája megmutatta, hogy az élet valamilyen tartós betegség vagy testi fogyatékosság ellenére, vagy talán éppen e hátrányoknak köszönhetően is értékessé és teljessé válhat, addig a most induló második évad inkább a pszichés és mentális nehézségekkel való megküzdésre fókuszál. A sorozat a Király Kitti rádiós műsorvezető történetét bemutató epizóddal indul, de szó lesz többek közt függőségektől való szabadulásról, az értelmi sérülés ellenére is teljes életről, az anorexiával, a borderline személyiségzavarral, a bipoláris depresszióval megküzdésről, ugyanakkor a pornófüggésből szabadulásról is” – meséli Keresztes Ilona, a Mégis podcast szerkesztője és műsorvezetője.

A podcastok sorában különleges helyet foglal el Fülöp Attila története, aki súlyos drogfüggésétől, valamint az ezzel összefüggő bűnelkövetéstől és a hajléktalanságtól a Csak Egyet szolgálat segítségével tudott szabadulni. A fiatal férfi itt, a nappali hajléktalanellátó szolgálatnál tapasztalta meg először a hit erejét is, aminek köszönhetően sikerült aztán talpra állnia, munkát vállalnia és családot alapítania.

„Ez a podcast és a benne megszólaló vendégek életútjai bizonyítják: az Isten által teremtett élet minden formája értékes – függetlenül attól, hogy mi ezeknek az embereknek a társadalmi megítélése. A Mégis podcast megszólalói megmutatják számunkra, hogyan lehet a hátrányból előnyt kovácsolni, és hogyan képesek ezáltal nemcsak a saját életüket élhetőbbé tenni, de akár mások számára is erőforrássá válni” – magyarázza Keresztes Ilona.

A Mégis második évadának első epizódja augusztus közepén került fel a Spotify-ra, de meghallgatható a Képmás.hu podcastrovatában és a Képmás magazin Youtube-csatornáján is.

A második évad összesen 8 epizódból áll majd, és a sorozatot várhatóan augusztus és november között publikálja a Média a Családért Alapítvány. A Mégis podcast létrejöttét a Szerencsejáték Zrt. támogatta.