Velünk élő hungarikumok

A Képmás magazinban méltó környezetre és értő olvasókra talált egy olyan, hat egyedi alkotásból álló sorozat, amelynek témája egy-egy költő vagy író által választott hungarikum.

A Képmás magazinban méltó környezetre és értő olvasókra talált egy olyan, hat egyedi alkotásból álló sorozat, amelynek témája egy-egy költő vagy író által választott hungarikum.

A hungarikumok nem csupán múzeumi tárlóba való nemzeti értékek, hanem mindennapjaink megismerésre váró, ajándékokat rejtő, inspiráló részei. Szerettük volna megmutatni, hogy a művészet is kiveheti részét népszerűsítésükből, hiszen maga a kortárs művészet is arra való, hogy segítségével megismerjük és birtokba vegyük a körülöttünk lévő világot, vagyis éljünk vele.

A felkért szerzők és a választott hungarikumok:

Szabó Borbála – Magyar népmesék rajzfilmsorozat
Lackfi János – Kürtőskalács
Grecsó Krisztián – A magyar tanya
Kádár Annamária – Torockó épített öröksége
Véssey Miklós – Puskás Ferenc világszerte ismert és elismert életműve
Ughy Szabina – cimbalom

A Képmás magazinban méltó környezetre és értő olvasókra talált egy olyan, hat egyedi alkotásból álló sorozat, amelynek témája egy-egy költő vagy író által választott hungarikum. A verseket és prózai alkotásokat Balassa Nikoletta, RED-díjjal kitüntetett grafikus, a Salt Communications Kft. munkatársa illusztrálta.

A kepmas.hu-n a nyomtatott megjelenésekkel szinkronban a tudomány szakértelmével mutattuk be ugyanezt a hat kiválasztott hungarikumot, hozzátéve szakértői cikkeket és filmeket. Így a nyomtatott és online megjelenések egymást erősítették, egymásra hivatkoztak, megerősítve mindezt a Képmás közösségi felületein megjelenő tartalmakkal is. A hat hungarikum a Képmás közösségi média-oldalain és a hírlevélben is kapott megjelenést.

Nézzék meg az összeállítást, olvassák el az írók/költők írásait, és nézzék meg vidófilmjeinket.

A sorozatot, az interjúkat és a videókat az Agrárminisztérium támogatásával tudtunk elkészíteni.